Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Vriendenschaar 2 – So Soest 3: 3-0

Maandag 23 april 2018

Vandaag stond de kraker op het programma tegen Vriendenschaar en Ari. OOO Ari? Die kunnen we hebben. Echter het bleek de heer Ouari te zijn en die heeft het niet zo op Soest 3. Dat kan gebeuren, hoort erbij dat het scheidsje graag zijn eigen wedstrijd er van maakt. Dan moet je, om met een mooi voetbal cliché te spreken, je eigen wedstrijd gaan spelen en dat ging prima. Vooraf was er wat wedstrijdspanning; kilo's bananen werden weggehapt, liters sportdrank gingen door de huigjes, de dextro's werden als smarties verorberd en Butz moest voor de 3e keer een kilo spareribs van gisteren wegbrengen. In de bloedhitte op het afgetrapte kunstgrasveld van de koploper gingen we goed van start, streed Soest 3 voor elke meter. Goed compact staan was het devies om van daaruit de tegenstander 20 minuten uit te laten razen. Het tactisch concept ontvouwde zich zoals het op de tekentafel uitgelegd werd, met de eerste kans voor Soest. Echter grensrechtertje Zuurmond bezorgde de eerste zure smaken door voor buitenspel te vlaggen zonder dat het buitenspel was. Kan gebeuren, niet iedereen kan de regels goed begrijpen. De toon was gezet en het was duidelijk voor Vriendenschaar dat ze aan de bak moesten. Met een paar mooie snoekduiken wist Jos de bal uit het net te houden. Zijn linkerschouder en rechter knieschijf lagen bij deze acties bijna op de parkeerplaats maar hij wist hiermee wel het felbegeerde man of the match bord te bemachtigen. Helaas was er een moment van onachtzaamheid die Vriendenschaar op 1-0 zette. Onnodig maar het kan gebeuren. Tot aan de 35e minuut was er niets aan de hand, maar wij hadden buiten scheidsrechtertje Ouari  gerekend. Die had een surprise in huis door binnen vijf minuten twee keer geel aan Hansie Hansie te geven en daarmee de wedstrijd naar zijn hand en die van Vriendenschaar te zetten. Nou moeten wij niet zeuren om de scheidsrechter want je weet op dit amateurniveau dat er ook scheidsrechters bij zitten die graag een potje voetbal tussen twee sportieve ploegen om zeep helpen en meneer Ouari stak vandaag in een prima vorm. Tussen Vriendenschaar en Soest ging het prima. Een tikje links en rechts, duwtje hier en daar, shirtje trekken zo af en toe maar geen zware overtredingen. Meneer Ouari deed er alles aan om deze sportieve wedstrijd te ontregelen maar het mocht niet baten. Beide ploegen bleven sportief voetballen, waarbij Vriendenschaar vol gas bleef gaan voor de tweede bevrijdende treffer en Soest gokte op de ene kans van de wedstrijd. Tot de 84e minuut bleef het 1-0, een puike prestatie met 10 man. Dat in de laatste vijf minuten nog twee doelpunten vielen kunnen we als scorebordjournalistiek beschouwen, het deed niet af aan de prima teamgeist.

Nu drie weken bijkomen van dit blessure verhogende kunstgrasveld om vervolgens 9 punten uit de laatste drie wedstrijden te halen en het seizoen zo goed af te sluiten. Kortom; Prima, ontspan.