Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Opnieuw een overwinning voor de JO11-1

Dinsdag 24 april 2018

Afgelopen zaterdag was Zuidvogels de tegenstander. Een ploeg die niet veel doelpunten maakt maar er ook niet heel veel tegen krijgt.

Een stugge ploeg zeg maar. Met 4 achtereenvolgende overwinningen op zak, betraden we vol vertrouwen het zonovergoten hoofdveld van Zuidvogels.

Evenals de voorbije weken probeerden we de tegenstander gelijk onder druk te zetten. De boomlange laatste man bleek niet echt onder de indruk.

Telkens zocht hij de voetballende oplossing en dat ging hem in het begin wel aardig af, maar onze verdediging stond weer als een huis,

zodat alle aanvalspogingen van de tegenstander voortijdig stranden. Pim, Lasse en Niels hadden hun directe tegenstander volledig in hun zak.

Maw er kon weer naar hartenlust worden aangevallen. Maar doordat we te dicht op elkaar stonden en ook te haastig waren in de afronding bleven de echte grote kansen lange tijd uit.

Afspraak was om pas in de tweede helft van afstanden te gaan schieten(Zuidvogels dan zon tegen) maar dit wapen werd te vaak in de eerste helft uitgeprobeerd.

Kansjes waren er wel. Lars zag een schot net naast gaan, Julius kon een mooie voorzet van David net niet afronden. Al met al duurde het een tijd voordat het meegereisde publiek de handen op elkaar kon doen.

Nadat de verdediging weer eens de bal had veroverd was het na een mooie aanval Julius die een schot loste, welke Lars in de rebound tegen de touwen werkte. 0-1.

Helaas was dit geen bevrijdend doelpunt. Het spel bleef slordig, zochten de ruimte niet voldoende maar daar stond tegenover dat Zuidvogels ook amper in de buurt van Max kon komen.

Toch werd het 1-1. Na de enige oplettendheid van de 1ste helft stond plots de spits van Zuidvogels alleen voor Max waarna het voor hem een koud kunstje was de bal in de hoek te leggen.

Het frustrerende lot van een keeper. Niets te doen hebben gehad, maar wel de bal een keer uit het doel moeten halen. 1-1. Was ook de fase waarin we Niels tijdelijk met een knieblessure zagen uitvallen, maar gelukkig voor ons toch later in de tweede helft weer inzetbaar.

Na rust nagenoeg zelfde beeld. Zuidvogels kwam zelden over de middenlijn en wij waren te slordig / te ongeduldig, maar soms zat het ook niet mee. Toch kwamen we weer op voorsprong.

Nadat een mooie aanval via Daniel nog door Lars was naast geschoten, was het Julius die met links voor de 1-2 zorgde.

Daarna liet Zuidvogels de opbouw voor wat het was en begon de lange bal te hanteren. Ook hier was de verdediging niet van onder de indruk en kon met behulp van Thijs steeds weer een nieuwe aanval worden opgezet.

Uit een van deze aanvallen zag Hugo z’n inzet nog door de keeper gekeerd, maar was Julius er als de kippen bij om voor 3-1 te zorgen.

Nadat Mees nog een schot gekeerd zag, eiste de warmte z’n tol. De omschakeling werd minder en enkele keren moest Max voorkomen dat Zuidvogels in de wedstrijd kon terugkeren.

Al met al toch weer een goede overwinning. Het veldspel had wel wat beter gekund, maar de verdediging stond weer als een huis.

Als we Baarn dan toch niet kunnen inhalen, laten we er dan voor zorgen dat we met de minst gepasseerde verdediging het seizoen afsluiten.

Ondanks dat de aandacht al volledig op het voetbalkamp gericht is, mogen we volgende week nog de ingelaste wedstrijd tegen JSV spelen.

Zij hebben de laatste 2 wedstrijden gewonnen dus zitten(net als wij) in een goede flow.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur