Succesvol Plan B bij VFC

Victoria JO17-1 - SO Soest JO17-1

Woensdag 25 april 2018

Het is 21-04-18 14:30 en de jongens van Soest O17-1 verzamelen zich bij SO Soest om de spelers  van Victoria te verslaan. Het zonnetje schijnt en het is rond de 27 graden. De plaatsen in de auto’s waren verdeeld en het was tijd om te gaan naar de mannen uit Loosdrecht. Het was een late wedstijd die pas om 16:10 begon. In de kleedkamer bij Victoria vond de bespreking plaats zonder Stan, Thijmen, Viktor en Youp. Voor de mannen die er niet waren kwamen Max, Luca, Matthieu en Lex mee om de drie punten op te halen uit het zonnige Loosdrecht. Na de verkorte warming-up (door de hitte) ruilden we de zweterige shirts in voor een schoon wedstrijdshirt en liepen we richting het veld.

Victoria koos de gunstige kant in hun ogen en Soest trapte af. Vanaf het begin nam Soest de touwtjes in handen en het balletje ging goed rond. Achterin was het snel neergezet en wisten we op één bal na de lange ballen van de mannen met de hockeybroekjes te onderscheppen. Uit die lange bal kwam echter een één op één kans die Hein op een katachtige manier wist te stoppen. Na 14 minuten wist Didier een pass te geven op Rogier die op de 16-meter lijn stond, opendraaide en hem direct zonder twijfel op de pantoffel nam waarna de bal in de linker bovenhoek belandde, 0-1. Door de hitte werd er na twintig minuten een drinkpauze gehouden en konden we kort op adem komen en kregen sommige nog korte instructies van de technische staf. Na 25 minuten kwam de aanvoerder: Luc Hooft, na een onderschepping oplopen richting de middenlijn. Hij passeerde één man met zijn lichtvoetigheid maar speelde daarna de bal iets te ver voor zich uit, uit lichte frustratie(aldus Luc zelf) zette hij fors een tackle in wat hem zijn tweede kaart in de competitie opleverde…. De rest van de eerste helft werd er veel gevoetbald op de helft van Victoria ook al was het balbezit niet altijd voor Soest.

Na de rust werd het spel hervat en veranderde het spelbeeld niet veel, alleen dat de verdediging van Victoria iets meer steekjes liet vallen. Deze helft werd er echter meer dan eens gescoord door Soest. Vlak voor de dug-out werd er na 13 minuten na rust een zogenoemde ‘schepijs-bal’ gegeven door de opkomende linksback: Huey. Deze belandde achter de verdediging van Victoria en in de voeten van Rogier die de bal perfect aannam en in de rechter onderhoek schoot, 0-2. Deze 0-2 voorsprong leek Soest niet meer uit de handen te kunnen laten glippen en leek waarschijnlijk nog wel uitgebreid te kunnen worden. Na 54 minuten werd de Ronaldo van het middenveld gewisseld voor de spits van de O17-2: Luca. In de 60e minuut wordt er door twee passes en een schot een doelpunt van ongekende klasse gemaakt. De pass van de keeper op de rechtsback(Joep) die een pass op kniehoogte geeft en de sterspeler van Soest(Didier) laat hem één keer stuiteren en legt hem vanaf de hoek van de 16-meter met een volley in de verre hoek. In de 63e minuut werd er nog een verse spits: Lucas ingezet voor de spits die er al twee in had liggen. De twee nieuwe spitsen hebben nog een grote kans vlak na elkaar die allebei helaas niet afgemaakt worden. In de 70e minuut wordt de middenvelder uit de O15-1 nog gewisseld en krijgt ook een kans maar weet die helaas ook niet te verzilveren.

Kortom, drie punten uitgelopen op Victoria en een keurige pot gespeeld.