SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Wees bewust langs de lijn

Wees bewust langs de lijn

Stunt JO14-4

Stunt JO14-4

Prima wedstrijd tegen De Meer

Prima wedstrijd tegen De Meer

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest 2 plaatst zich voor nacompetitie voor promotie naar hoofdklasse

Maandag 07 mei 2018

SO SOEST 2 BEHAALT OOK OPGESCHROEFDE DOELSTELLING!

De vorige update eindigde met de vraag of Soest 2 de ambities kon waarmaken en er eventueel zelfs meer in het verschiet ligt.

We kunnen inmiddels bevestigen, dat Soest 2 drie wedstrijden voor het einde verzekerd is van nacompetitie voor promotie en we dus wederom de doelstelling naar boven moeten bijstellen: vol gaan voor een plek in de hoofdklasse! (hoogste niveau voor tweede elftallen amateurclubs)

Na een vrij weekend kregen we tegen Sporting ’70 thuis een fris en gretig Soest te zien op Paaszondag 1 april. Een wedstrijd die veel meer publiek verdiend had, want Soest maakte er een galavoorstelling van.

In de eerste helft kon Sporting ’70 de schade nog beperken door compact te spelen en goed te kantelen en wist Soest slechts één keer te scoren door een goede goal van Olav.

Nadat in de tweede helft al snel de 2-0 viel via goudhaantje Niels moest Sporting komen en was de beer los.

Met raketten Niels, Sinan, Jim, Ingvar en Stan was elke aanval een kans en lieten we na in de dubbele cijfers te komen. Uiteindelijk een zeer overtuigende 8-0 winst met goals van nog eens Niels, Sinan 2x, Wouter, Jim en Ingvar. Zeer tevreden over drive, positiespel, manier van druk zetten en focus bij de verdediging en keeper Midas.

Met een herstelde Faik (Henk bedankt voor het invallen!) een week later wederom thuis en wel tegen Pancratius uit Badhoevedorp. Uit een relatief makkelijke overwinning, maar wij zagen al snel dat we vandaag een totaal andere ploeg troffen. Kijkend naar de overkant tijdens de warming-up herkenden we niet veel spelers en het feit, dat ze per luxe touringcar waren afgereisd maakte duidelijk dat er ook op professioneel gebied bij Pancratius duidelijk een omslag gemaakt is.

We waren gewaarschuwd, ook omdat ze de laatste twee wedstrijden gewonnen hadden.

Soest 2 had relatief weinig diepgang deze wedstrijd qua kwaliteiten beschikbare spelers en zo was het voetballend nog redelijk dominant, maar kwamen we lastig tot kansen.

Nadat we vanuit het niets op achterstand kwamen door een verkeerde inschatting van Roy, moest Soest vol aan de bak om een goed resultaat neer te zetten. Soest drong aan, maar met name het houtwerk (vier keer paal en lat) stonden de gelijkmaker in de weg. Gelukkig maakte Roy zijn fout goed  en scoorde de 1-1 uit een rebound van een corner.

Aangezien we niets opschoten met een puntje gingen we twintig minuten voor tijd alles of niets spelen met vier spitsen en dat leverde een penalty op na een goede individuele actie van Thom.

Aanvoerder Remo pakte wederom zijn verantwoordelijkheid en schoot de verdiende 2-1 onberispelijk binnen.

15 april ging de reis naar Hercules in Utrecht. Nr 2 (Soest) tegen nr 3. Thuis verdiend verloren van een dynamische ploeg met veel individuele kwaliteit en we hadden ons strijdplan enigszins aangepast om hun wapens te ontmantelen. Vandaag konden we het geen ‘harde’ wedstrijd maken helaas. Bij Soest teveel spelers niet in goede doen en konden hierdoor in combinatie met de goede pressie van Hercules niet tot ons favoriete positiespel komen.

Uiteindelijk afgetroefd op kwaliteit met een duidelijke uitslag (4-1, doelpunt Remo uit penalty na goed doorzetten van Niels). Niets op af te dingen qua veldverhouding, maar we hadden op cruciale momenten de scheidsrechter niet mee. Bij de eerste diepe bal van Hercules liet hij Faik al staan (doelpuntenmaker beaamde in de rust ook dat het buitenspel was) en bij de 3-1 liet hij handsbal toe (wat een kans voor ons had opgeleverd) en scoorde Hercules gelijk uit de tegenstoot. Maar goed, verloren van een betere tegenstander en niet van de scheids. Domper voor de boys en raakten ook nog eens Sander kwijt met een vervelende knieblessure. Gelukkig behielden we wel onze tweede plek, maar vergrootte Kampong als koploper de voorsprong.

Tegen Roda’23 (nr 4) konden we bij minimaal een gelijkspel nacompetitie veilig stellen.

Daarnaast wilden we ons zelf overtuigen, dat we middels dominant spel ook tegen top-4-ploegen konden winnen. Dit was ons nog niet gelukt (nr 1 Kampong verlies en gelijk / nr3 Hercules 2x verlies / nr 4 Roda’23 gelijk).

Het was duidelijk deze wedstrijd, dat Soest vanaf het fluitsignaal volledig gebrand was op een goed resultaat om zo bovenstaande doelstellingen te behalen.

Aangezien Roda koste wat het kost de vierde plek wilde veiligstellen om zo ook nacompetitie te halen werd het een wedstrijd met twee ploegen die vol voor de winst gingen.

Ondanks hoog druk van Roda waren wij in staat om in onze opbouw hier onder uit te voetballen en kwamen we via het middenveld tot scherpe uitvallen. Soest bleef geconcentreerd en met Milan en Glenn continu tussen de linies aanspeelbaar kwamen wij via goed doorvoetballen tot veel kansen.

Dit resulteerde in een overtuigende 6-1 overwinning in onze beste wedstrijd van het seizoen met goals van Niels 2x, Sinan 2x, Ingvar en Olav.

Keurig resultaat en een pluim voor de groep, dat we na het kampioenschap vorig seizoen nu weer kunnen strijden voor promotie.

 

Op 29 april moesten wij inhalen tegen Hoofddorp 3 uit, maar aangezien zij al weken geen team op de been konden brengen zijn zij inmiddels uit de competitie genomen.

Door het uitvallen van Hoofddorp zijn wij inmiddels helaas een plekje gezakt,  aangezien alle uitslagen geschrapt zijn en wij wel van ze gewonnen hadden eerder in het seizoen en Hercules niet. Drie punten in mindering dus, maar gelukkig geen impact op de nacompetitie.

Wel een mooie stimulans voor de komende drie wedstrijden tegen Zeeburgia, Magreb en de Meern om de 2e plek terug te veroveren.

Na een week die volledig in het teken stond van het voetbalkamp en het grootste deel van de groep betrokken was als leider, trainer of penaltykiller gaan we ons nu volle bak richten op het slot van de competitie en proberen het ultieme te bewerkstelligen in de nacompetitie.

We houden u op de hoogte.

Namens de staf, Bas

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Antibarbari - SO Soest Zondag 3 maart 14:30 uur
SO Soest - Abcoude Zondag 10 maart 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Stalenhoef [kopie]
Bikedeals [kopie]
Van Hengstum [kopie]
ING [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Votrans [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Wonnink [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Overhees [kopie]
Yourlease [kopie]
Dijkstra [kopie]
Actiforce [kopie]
Heineken [kopie]
De Jong [kopie]
Optimum [kopie]
Kostencheck [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
MidCoat [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
WeFulfil [kopie]
BIN System [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Dam [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Boedelz [kopie]
Hoogt [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
KOK [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Bres [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Reijerse [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Smorenburg [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88