S.O. SOEST O19 1 WINT VAN ZWAK HSV DE ZUIDVOGELS O19 1.

Zondag 13 mei 2018

Vooraf was de hoop dat de ploeg na enkele nederlagen vandaag tegen de nummer laatst Zuidvogels de eer hoog zou houden en vol voor de winst zou gaan. Het eindresultaat, de winst was welkom, maar de wijze waarop deze tot stand kwam was matig.  Te veel poppetjes in het veld die hun eigen wedstrijd gingen spelen, waardoor in de eerste helft te veel balverlies werd geleden en de spitsen van Zuidvogels enkele malen gevaarlijk voor het doel van Sten werden. Gelukkig ontbrak het de spelers van Zuidvogels aan scherpte anders had Soest al snel op achterstand kunnen staan. Aan Soest-zijde was het Faouzi, die de eerste kans kreeg, op snelheid werd hij diep gestuurd, zijn schot ging via de doelman naast het doel, daarna een strakke voorzet van Miquel, waarna Dion naast het doel kopte en de voorspong voor onze mannen nadat Anass de bal vrij speelde in het strafschopgebied en hij Miquel in staat stelde om de 0-1 binnen te schieten. Badr, die inmiddels in het veld was gekomen voor Faouzi (blessure) had de voorsprong kunnen verdubbelen, ook hij was te snel voor de verdediging van Zuidvogels, maar ook zijn schot ging naast het doel.  Vlak voor de rust nog een goede kans voor Anass, zijn lob over de lange doelman kon nog net door deze speler naast het doel worden getikt. Anass bleef in de rust achter in de kleedkamer met een blessure, waardoor Mihill na een lange blessureperiode weer zijn minuten kon gaan maken. Hierdoor ging Wouter op het middenveld spelen en kwam er meer controle. De 1e kansen in de 2e helft waren voor Zuidvogels, een vrije bal werd verlengd en kwam op de lat boven Sten en een gevaarlijk schot ging net naast ons doel. Hierna kansen voor onze mannen, vooral gecreëerd via de zijkanten voorin waar veel ruimte lag en het Zuidvogels ontbrak aan snelheid. Nadat Koen, Dion op links had diep gestuurd was het bijna Ricardo die af kon ronden en daarna werd aan de andere kant van het veld Badr door Stijn diep gestuurd, Badr ging op snelheid zijn tegenstander voorbij en oog in oog met de doelman scoorde hij 0-2. Direct daarna een grote kans voor Dion, doelman verkleinde zijn doel goed, schot via doelman naast het doel. Miquel moest hierna het veld verlaten door een enkelblessure, met tien man van Soest, scoorde Zuidvogels vrij snel in de 82e minuut de 1-2. Zuidvogels was verder niet in staat om het onze jongens moeilijk te maken, het werd zelfs nog 1-3 na wederom de snelheid van Badr, die de bal daarna goed breed legde op Dion, die makkelijk de eindstand bepaalde. Soest eindigde met negen spelers, nadat Ticho de laatste minuten niet meer verder kon.  De nog niet genoemde Dave speelde een solide wedstrijd centraal achterin. Winst in een matige wedstrijd, volgende week komt UVV naar de Bosstraat, zijn inmiddels als koploper ingehaald door TOV, en zullen alles op alles zetten om 2e te blijven met recht op promotie, aan ons om alle koppen volgende week dezelfde kant op te krijgen en het UVV moeilijk te maken.