JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

UVV O19 1 NET IETS TE STERK VOOR S.O. SOEST O19 1

Dinsdag 22 mei 2018

Dit seizoen promoveren twee teams uit de promotiepoule naar de Hoofdklasse. UVV kwam naar de Bosstraat en moest winnen om op de 2e plaats te blijven om volgende week definitief promotie veilig te stellen. In deze klasse staat TOV inmiddels bovenaan. TOV had al gespeeld en gewonnen en kwam met de hijna gehele ploeg naar Soest om de  O19 1 aan te moedigen in de hoop dat UVV met een nederlaag of gelijkspel terug naar huis zou gaan. Zover kwam het niet, maar in een open wedstrijd kwamen er genoeg kansen om de wens  van TOV te bewerkstelligen. Al direct na het 1e fluitsignaal van de scheidsrechter kreeg UVV een grote kans, Sten verkleinde zijn doel goed, de hoke werd daardoor klein, de bal kwam na de inzet van de spits van UVV op de paal. Na nog een klein foutje achterin zonder gevolgen was Soest wakker en werden de ruimtes aan de zijkanten goed benut om aanvallen op te zetten. In de 5e minuut een combinatie vanuit het middenveld tussen Badr en Anass, die Ricardo daarna vrij voor het doel zette, het betekende de 1-0. Met over en weer kansen was het halverwege de 2e helft Anass die een bal net naast het doel UVV schoot na goed doorkomen van Ricardo aan de rechterzijde van het veld. UVV kwam op gelijke hoogte na een bal van UVV die kort achter onze verdediging werd neergelegd, een buitenkansje voor de snelle spits 1-1. Nadat Ricardo wederom dicht bij een doelpunt was kwamen onze jongens tot grote tevredenheid van de TOV aanhang wederom op voorsprong. Anass en Ticho vonden elkaar op het middenveld, waarna Ticho de ruimte zag bij Dion, die diep ging. De pass op maat werd prima meegenomen, waarna Dion vanaf 18 meter goed in schoot 2-1.  Voor de rust had het zomaar 3-1 kunnen zijn, maar het doelpunt van Dion werd vanwege buitenspel (?) afgekeurd. Vlak voor de rust maakte Max Veen (selectie O17) zijn debuut bij de O19 1. Hij kwam voor Koen (blessure) en ging centraal achterin spelen. Max, die al een wedstrijd achter de rug had, kan terug kijken op een uitstekend debuut.

UVV moest komen en dit gebeurde ook. Het tempo ging omhoog en Soest kwam minder aan voetballen toe. De 2-2 kwam uit een strakke voorzet van links, de spits kwam voor zijn verdediger en kopte hard in. Halverwege de 2e helft kwam UVV op voorsprong. Na een pass van Sten zette UVV direct druk op Wouter, de communicatie ontbrak of was niet duidelijk waardoor balverlies ontstond en de spits vrij eenvoudig de 2-3 kon scoren. Tien minuten voor tijd kwam Lucas nog voor Anass om met een extra aanvaller te gaan spelen. Het leverde nog twee goede kansen op, Dion zijn schoot werd nog net geblokt door een verdediger en de doelman van UVV voorkwam een gelijkspel door voor het schot van Ivo te duiken, die vrij kwam na een korte voorzet van Victor. Geen punten, maar na afloop tevredenheid over het getoonde spel, volgende week de laatste competitiewedstrijd uit bij CJVV in Amersfoort, aanvang 12.00 uur.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur