SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Fraaie goal Tijmen

Fraaie goal Tijmen

JO14-3 Kampioen

JO14-3 Kampioen

O20 in actie

O20 in actie

PinksterToernooi in Butgenbach (Belgie) JO 15-1

Dinsdag 22 mei 2018

Afgelopen weekend verbleef de JO 15-1 samen met de JO 14-1 in Malmedy (België) om deel te nemen aan het Eurocup toernooi van de voetbalvereniging FC Butgenbach in de gelijknamige plaats in de Ardenne. En zoals vaak als deze teams samen ergens naar toe gaan , vorig jaar Newcastle , was het onderling weer te gezellig. Was het vorig jaar nog een bus die ons naar de boot bracht nu was er een auto indeling gemaakt door het organiserende trio. Dus op vrijdag richting België. Door de Pinksterdrukte en haperende navigatiemiddelen kwam de één wat eerder aan dan de ander. In Malmedy waar wij twee nachten verbleven overnachtte wij in een prachtige jeugdherberg en konden we ’s avonds heerlijk in het zonnetje genieten van een drankje en een hapje. Na een “rustige “nacht vertrokken wij om een uur of half tien naar Butgenbach. Een 20-tal minuten rijden vanaf de jeugdherberg. Eerst even kijken bij de JO 14-1 en daarna zelf spelen tegen onze eerste tegenstander. Ook voor ons was het wennen dat er niet op kunstgras gespeeld wordt maar op een betere uitvoering qua veld dan veld 2 en iets minder dan veld 4. Ook zijn er geen grensrechters en is lichamelijk contact bijna verboden. Vooral als de Hollanders dat doen.

Onze eerste wedstrijd was tegen FC Walverdange en deze schijnen uit Luxenburg te komen. In elk geval waren ze een maatje te klein voor ons. In 1X20 minuten werd het 6-0 via doelpunten van Antwan, Matthieu, Gianni (2x) , Joep en Lucas. De jongens van de tegenstander kregen na afloop van deze wedstrijd een donderpreek van hun coach. Ook dat viel op tijdens dit toernooi. Coaches die langs de lijn als een mafketel te keer gaan , waarbij de coach van FC Malone JO 15 het toppunt was. Deze ploeg werd door ons dan al snel omgedoopt tot FC Malloot. Arnoud kon het niet laten om deze man zo af en toe te persifleren.

De tweede wedstrijd speelde we tegen RUW Ciney uit België. Deze wedstrijd speelde we op veld D van het mooi gelegen complex van FC Butgenbach. Even het straatje oversteken en daar lagen dus ook nog twee velden. RUW Ciney was ander koek dan de eerste wedstrijd. In een vrij harde wedstrijd scoorde Selim al snel 1-0 na een fout achterin bij de tegenstander. Daarna was er een veel te harde overtreding op Antwan die alleen maar geel opleverde voor de dader, waar rood ook gekund had. Vlak voor tijd scoorde de tegenstander de 1-1. Waarschijnlijk uit buitenspel positie maar zonder grensrechter bepaald de scheidsrechter dat en die kan ook niet alles zien. Vroegen wij ons na de eerste wedstrijd af of we nog tegenstand zouden krijgen dan wisten wij dit nu na de tweede wedstrijd. RUW Ciney was gewoon een goede ploeg.

De derde wedstrijd was tegen het Duitse Union Rosrath  . Deze sportieve ploeg was ook een maatje te klein voor ons en via doelpunten van Bart, Joep, Gijs en Lucas werd het 4-0.

De vierde wedstrijd speelde we tegen FC Webburo JO 14-1en dat is een team wat bestaat uit jeugdspelers van twee verenigingen uit de omtrek en de FC Butgenbach zelf. Deze wedstrijd werd met 6-0 gewonnen dankzij doelpunten van Gianni, Lucas, Joep (3X) en Matthieu.

Al met al na de eerste dag op doelsaldo eerste in de poule. Nu nog even afwachten tegen wie je de volgende dag moest spelen. Zou de JO 14-1 vierde zijn geworden in de ander poule dan was dat de volgende tegenstander . Uiteindelijk werd het FC Nussloch uit Duitsland. Maar eerst uiteraard weer terug naar de jeugdherberg voor het avondeten. Beide avonden goed verzorgd door de dienstdoende kok.

Na het avondeten opnieuw een gezellig samenzijn van meegereisde ouders en begeleiding. Eerst lekker in het zonnetje en later in de jeugdherberg zelf. Na opnieuw een “rustige “nacht en een overheerlijk ontbijt. De bolletjes smaakte prima.

We vetrokken bijna op tijd richting Butgenbach. Ondanks het gebrek aan slaap speelden we de uitstekend de eerste wedstrijd. We kregen er ook alle ruimte voor maar dat moet je het toch wel even doen. Het werd 6-0 door doelpunten van Selim (3X), Gianni, Bryan en Luuk. Daarna moesten we opnieuw tegen RUW Ciney. En dat er iets op het spel stond bleek wel. Het werd een wedstrijd met veel strijd, een luidruchtig franstalig publiek en een plezierige uitslag. Bij elk lichamelijk contact ging het publiek tekeer. Maar in het gehele begeleidingsteam zit niemand die ook maar één woord Frans verstaat. Allen vader Gerhard verstaat dat en die legde ons na afloop uit wat er allemaal gezegd werd. Ook met de scheidsrechter was het lastig communiceren wat wel bleek toen hij Matthieu een rode kaart gaf en ik iemand anders wilde wisselen. Hij dacht dat ik iemand voor Matthieu wilde inbrengen zodat wij nog met elf man door konden. Uiteindelijk drie minuten verder had hij door dat dit niet het geval was.

De rode kaart was het sein voor de ploeg om nog meer energie in de wedstrijd te duwen. Het leverde uiteindelijk een schitterende goal op gemaakt door de uitstekend spelende Gianni. Milan moest aan het einde van de wedstrijd ook nog een paar keer zijn klasse bewijzen toen de spits vanuit buitenspel positie allen op hem af kwam. Ondertussen had Gianni ook al een halve doodschop overleefd. Maar uiteindelijk bleef het 1-0 en konden we ons op gaan maken voor de finale.

Deze finale werd gespeeld op het hoofdveld en beide teams kwamen op met muziek. Voor de jongens ook wel leuk dat er behoorlijk wat publiek stond te kijken. Zoveel publiek bij een wedstrijd hadden de jongens ook nog nooit meegemaakt. De finale werd gespeeld tegen Olympique Saumur uit Frankrijk. Het werd een spannende finale tegen een hele goede ploeg die voetballend misschien wel ietsje beter was.

Na 20 seconden kregen wij al een strafschop nadat Bryan in de 16 meter onderuit was gehaald. Emre schoot raak. Saumur zette ons nu onder druk en kreeg ook wel heel veel vrije ballen mee voor licht lichamelijk contact. En uit één zo gemakkelijk verkregen vrije bal werd er gescoord. Er ontstond nu een echte wedstrijd tussen twee ploegen die allebei wilde winnen. Na opnieuw een zeer fraaie aanval via Bryan en Antwan was het Bart die de voorzet van Antwan afrondde.

Grote vreugde bij iedereen, ook al is het maar een toernooi. Helaas vlak voor tijd kreeg ook Saumur een strafschop. De discussie welke onze spelers voerden met de scheidsrechter of de overtreding er binnen of er buiten was had weinig zin. Het werd 2-2. Na nog enkele spannende minuten was dit ook de eindstand. Elk team moest nu drie strafschoppen gaan nemen om te kijken wie het toernooi zou winnen. Bryan, Emre en Gijs schoten makkelijk binnen. Al probeerde de keeper van Saumur de strafschop van Gijs nog met veel drama aan te vechten .

Ook Saumur scoorde alle drie de pingels. Nu werd het voor ons wel wat lastig want niemand durfde eigenlijk een strafschop te nemen. Dus werd het vragen en later aanwijzen wie er aan de beurt was. Bart, Jort, Selim, Antwan en Daan schoten moeiteloos raak. De penalty van Felix ging er gelukkig ook in. Ook hier probeerde de keeper al huilend de beslissing aan te vechten omdat de bal niet over de lijn was. Maar de tweede scheidsrechter gaf aan dat de bal de lijn gepasseerd was. Gelukkig voor ons scoorde Saumur zijn negende penalty niet. Milan stopte de bal. Ontlading bij de jongens die door een geweldige teamspirit de laatste twee wedstrijden uit het vuur sleepte. Opnieuw een zeer geslaagd weekend samen met de JO 14-1. Compliment voor de organisatie van deze trip en ook voor de organisatie van het toernooi. Alles was perfect geregeld. Ook de meegereisde ouders bedankt voor de gezelligheid. En als laatste de jongens ook bedankt voor drie hele leuke dagen. En ook bedankt voor vooral de spirit van de laatste twee wedstrijden.

Nu nog één wedstrijd en een paar trainingen en dan is dit seizoen ook weer voorbij.

 

René

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Bloemendaal - SO Soest Zondag 10 december 14:00 uur
SO Soest O20 - Woudenberg O20 Dinsdag 12 december 20:30 uur
DSOV - SO Soest Woensdag 13 december 20:30 uur  
Soester Elftal - Baarns Elftal (vv Hees) Zaterdag 23 december 13:00 uur Vrouwen 15:00 uur Mannen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
ING [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Kostencheck [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Bikedeals [kopie]
Yourlease [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Optimum [kopie]
Smorenburg [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Actiforce [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Mega Tegels [kopie]
De Jong [kopie]
Hengel [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Wonnink [kopie]
BIN System [kopie]
WeFulfil [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Votrans [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
MidCoat [kopie]
Heineken [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reijerse [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Overhees [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Boedelz [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Hoogt [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
KOK [kopie]
Dam [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Bres [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88