SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

Succesvol Plan B bij VFC

Ganzen, Jasper, Gerdo, Hansie, Bas Bakker en een Schaal

Woensdag 23 mei 2018

De zekerheid van de nacompetitie zorgde voor behoorlijk wat druk binnen het Soest 3 kamp. Een (huidige) 4e plek moet eigenlijk voorkomen worden om het tikkie in te moeten gaan zetten. Dus werd er in de week voorafgaand aan de uitwedstrijd bij de nummer laatst, Nieuw Utrecht, erg druk overlegd. Er kwam een pinksterweekend aan en dus leek er een tekort aan manschappen. JV was al bang dat hij zijn gekneusde ribben toch moest gaan inzetten en de andere man van het TH overwoog zelfs om de duiven vanuit Nieuw Utrecht te laten starten. Op zaterdagochtend werd duidelijk dat er niks aan de hand was. Beide TH-ers konden ontspannen, met 15 man (inclusief kruimel en H-men) moest de tegenstander bedwongen worden. Dat op zaterdagavond enkelen zicht vergrepen aan veredelde koffie met dranksmaak stond niet helemaal op de planning. Dat dit enigzins zichtbaar was in het veld doet er niet toe, in deze wedstrijd kon het. Met de wetenschap dat menigeen nog nooit naar Nieuw Utrecht was afgereisd werd besloten de man met de mooiste lease-auto voorop te laten rijden. We houden het er maar op dat die auto erg mooi was, want zelfs toen hij voor het sportcomplex stond reed hij nog verkeerd. Natuurlijk gevolgd door een andere chauffeur, wat zorgde voor een kortere warming-up. Afijn, die van Nieuw Utrecht was nog korter dus dat maakte helemaal niet uit. Op een schitterende grasmat werd door de plaatselijke De Ridder nog de nodige "verzorging" uitgevoerd.

Het derde begon overtuigend aan de wedstrijd. Binnen 1 minuut lag de bal al in het netje. Het was Gerdo die de bal met een streep in de rechter onderhoek schoot. Niks aan het handje was de conclusie op de bank, iets wat Sander al had voorspeld. Dat het binnen 6 minuten 1-2 stond lag mede aan de preparatie van "De Ridder". Nadat Jasper zijn eerste van de ochtend mocht maken stond de verdediging niet helemaal op te letten. Hierbij gleed de keeper half weg over de mest die er lag en de aansluitingstreffer was een feit. Heel even leek het derde van slag, maar al snel werd de marge van twee hersteld door weer Jasper. Hetd erde was erg onnauwkeurig, zat met zijn hoofd al op het terras en menig kans of mogelijkheid werd verprust. Dat H3 de beslissing maakte met een schitterende lob buitenkant rechts was het hoogtepunt van de 1e helft. De assistent probeerde nog van alles, maar de goed leidende scheidsrechter genoot zichtbaar van de treffer. De eerste helft kabbelde voort, er vloog her en der een hamstring van veld 1 naar veld 2 en Jasper en weer Kasper zorgden voor een 1-6 ruststand. In de rust werd besloten om al 3 van de 4 beschikbare wissels te gebruiken. Iets wat achteraf niet had gehoven want in de tweede helft was het de Gerdo show. Wie er ook met hem mee liep, je maakte geen schijn van kans. Oh ja, toch wel. Hans kreeg dotten van kansen na zijn inval- en vlagbeurt (wat volgens hem al een hele gifbeker was). Dat die kansen er niet ingingen was nog niet zo erg, maar dat hij na een fluitsignaal een bal wilde aannemen en die ongeveer 20 meter verder terecht kwam was voor de scheidsrechter voldoende. Een gele kaart, die met name bij de Soester keeper voor hilariteit zorgde. Zoals gezegd was het de Gerdo show en na 4 treffers van hem en 35 minuten voetbal vond de scheidsrechter het wel welletjes. Dat Nico tijdens één van de acties zo snel liep dat hij zijn lens kwijtraakte was voor iedereen een nieuw fenomeen, maar dat kwam waarschijnlijk door de zaterdagavond. Dus werd het tijd om van een heerlijk biertje op het Bas Bakker toernooi te genieten, iets wat volop werd gedaan. Dat Hans in anderhalf uur nog 44 keer een gele kaart kreeg voorgeschoteld was bijzaak. Dat er later op de avond een mishandelde schaal in de kantine werd gevonden werd opeens een hoofdzaak. Jammer dat er zo met andermans spullen wordt omgegaan en het zou de dader of daders sieren als ze zich gewoon even melden. Een smetje op een voor de rest vlekkeloos verlopen weekend. Alleen nog maar van Roda winnen en de doelstelling is bereikt.

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Postcodestroom [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
WeFulfil [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Reto internetburo [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Boedelz [kopie]
KOK [kopie]
Bikedeals [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Votrans [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Kostencheck [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Bres [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
Dijkstra [kopie]
BIN System [kopie]
MidCoat [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Hengel [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Optimum [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Overhees [kopie]
Hoogt [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Wonnink [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Actiforce [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Yourlease [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
ING [kopie]
Reijerse [kopie]
Dam [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
De Jong [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Heineken [kopie]
Catering Centraal [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88