SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

SO Soest JO17-1 door naar finale nacompetitie

Zondag 10 juni 2018

Afgelopen zaterdag bereikte SO Soest JO17-1 de finale van de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie door in een zinderende wedstrijd SDV Barneveld JO17-1 op eigen veld met 0-2 te verslaan.

SDVB staat voor “sterk door voetbal Barneveld”. Zonder twijfel staat de afkorting “SDV” voor de talenten van SO Soest voor “sterk door vriendschap”. De verdiende overwinning werd uitbundig en hossend gevierd in de kleedkamer door het gezamenlijk aanheffen van het recente lijflied van het team. “Oh het lijkt zo gewoon, maar het is zo bijzonder”…en “laat de zon in je hart, geniet van het leven”.

Vierde divisionist SDV Barneveld was een onbekende tegenstander voor de JO17-1 en gewend te spelen tegen sterke tegenstanders. Onderschatting was geen optie, het “uitvak” was vrijwel uitverkocht met de trouwe aanhang van het team en de Koning Voetbalmars klonk bij opkomst van de spelers. Na de aftrap bleek al snel dat SO Soest zeker niet onderdeed voor de Barnevelders. Het team startte geconcentreerd en zette vroeg druk op de tegenstander. Al in de derde minuut lukte het Youp daardoor een balletje af te pakken in het hart van de verdediging van de tegenstanders. Via Ivo kwam de bal bij linker-duizendpoot Merijn die alleen nog maar de bal in hoefde te tikken en de 0-1 voorsprong was een feit.

Een goede fase brak aan voor de Soesters met op elkaar ingespeelde verdedigers Luc, Stan, Huey, Joep en hangende middenvelder Valentijn, die dit seizoen keer op keer bewezen over voldoende techniek, beheersing en voetbalintelligentie te beschikken om, wanneer nodig, de bal rond te spelen om de opening over de andere kant te zoeken. Ook zien we dit jaar in toenemende mate dat elk van de verdedigers, wanneer mogelijk, niet schromen om mee op te stomen naar de aanval om, in de traditie van het Nederlandse totaalvoetbal (voor wie dat nog weet) als extra vrije man in de aanval op te duiken. Zo legde Huey, na een rush over de rechterkant, de bal panklaar op Rogier maar smoorde de aanval helaas door vermeend buitenspel.  

Goed opbouwen van SO Soest in de eerste helft dwong SDVB zich veel te laten zakken met veel spelers achter de bal. Als gevolg was er weinig ruimte achter de verdediging van SDVB en konden onze aanvallers Rogier en Youp en, in de tweede helft, Viktor het wapen van de snelle counter maar weinig hanteren. Middenvelders Ivo, Merijn en Valentijn waren daarvoor gedwongen de aanvallers veelal door de lucht aan te spelen waardoor het uiterste werd gevraagd van hun vermogen ballen vast te houden of terug te kaatsen. SDVB kreeg in de eerste helft vrijwel geen uitgespeelde mogelijkheden en keeper Hein was zoals gebruikelijk foutloos. Voor rust zagen we nog kansen voor Rogier, Youp en Huey en Joep rondde een prachtige rush over rechts af met een sterke voorzet die helaas niet kon worden verzilverd door de opkomende aanvallers.

Doordat SO Soest zichzelf in de eerste helft niet had beloond met een tweede goal gingen de supporters toch licht gespannen de tweede helft in. De oude voetbalwijsheid “as jij niet scoort..” zat in het achterhoofd en de recente thriller tegen Robur et Velocitas (1-0 winst maar spannend tot het einde) stond nog duidelijk op het netvlies.

SDVB startte de tweede helft met hernieuwde moed en waren stellig van plan de 0-1 achterstand snel in te halen. Gelukkig duurde de onzekerheid bij de Soester aanhang niet lang. Na drie minuten zorgde Didier op geheel eigen, briljante wijze voor de 0-2 door drie verdedigers achtereenvolgens uit te spelen en vervolgens met links de kansloze keeper rechts te passeren. Na een verdiende staande ovatie was het nu vooral zaak om de wedstrijd geconcentreerd uit te spelen. Ivo die zich volledig had gegeven werd gewisseld voor de uitstekend invallende Tom en Viktor kwam voor Rogier. SDVB kreeg weinig uitgespeelde kansen. Ook “rots in de branding” Stan moest worden gewisseld met een blessure maar gelukkig was invaller Max een waardig vervanger.

SO Soest JO17-1 won de wedstrijd op kwaliteit en een sterk collectief en verdiende een terechte plek in de finale van de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie.

Een eervolle vermelding voor de spelers die vandaag op de bank zaten. Reserve keeper Lex (toptalent waardoor we ons geen zorgen hoefden te maken wanneer er iets met Hein zou gebeuren), Lucas (opkomend talent in de aanval die dit seizoen niet minder dan 10 keer scoorde) en Niels betrouwbare scorende verdediger (zuivere hattrick tegen Zuidvogels).

SO Soest JO17-1, sterk door vriendschap ontstaan tussen talentvolle jongens die samen veel selectieteams doorlopen en werden getraind door veel van de gerenommeerde jeugdtrainers van onze vereniging. Trainers Nick Roos en Hendry Hagendoorn samen met leider Paul Janmaat en parttime verzorger Aret Aprahamian kunnen trots zijn op de resultaten die bereikt zijn met dit hechte team dat nu kans maakt om voor de tweede opeenvolgende keer te promoveren.

Maar, de apotheose moet nog komen, volgende week de finale op ons fraaie complex aan de Bosstraat tegen sterke tegenstander VVIJ uit IJsselstein. Of, zoals aanvoerder Luc Hooft het zei, “iedere wedstrijd is een hoofdmaaltijd, maar volgende week wordt het all you can eat!”

De finale is zaterdag 16 juni om 15:15 uur op het veld van SO Soest. Tegenstander is VVIJ JO17-1


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Algemene Ledenvergadering (zaterdagvoetbal) Maandag 5 juni 20:00 uur
YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Wonnink [kopie]
KOK [kopie]
WeFulfil [kopie]
Heineken [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Reijerse [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Bres [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Hengel [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Overhees [kopie]
De Jong [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Dam [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Smorenburg [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Stalenhoef [kopie]
BIN System [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hoogt [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans [kopie]
Optimum [kopie]
ING [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Actiforce [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Boedelz [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
MidCoat [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Bikedeals [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88