JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest 2 strandt in Abcoude na penalty's

Zondag 10 juni 2018

SO Soest 2 speelde zondag de halve finale nacompetitie tegen hoofdklasser Abcoude 2. In Abcoude was SO Soest de eerste twintig minuten heer en meester. Abcoude had geen antwoord op de spelwijze van Soest. De voorsprong, een kopbal van Stan Klarenbeek uit een corner van Glenn de Rooij was dan ook verdiend. Hierna paste Abcoude zijn spel aan en werd de wedstrijd gelijkwaardig. Soest had het betere van het spel en Abcoude kreeg de betere kansen. De lat en keeper Midas Dorrestein hielden Abcoude van het scoren af.

Abcoude hield de druk op Soest hoog en kwam al snel na rust op gelijke hoogte. De wedstrijd ging de tweede helft op en neer en invaller Sinan Bayzan, hij viel in voor de geblesseerde Niels van der Plaats scoorde op randje buitenspel de 1-2 via de binnenkant van de paal. Nadat Abcoude in de slotfase ging forceren leek Soest de overwinning over de streep te trekken, maar in de 88e minuut verwerkte Soest de bal niet goed in de eigen 16 meter en kon Abcoude profiteren en de gelijkmaker scoren.

In de verlening scoorde Roy Stolk uit een corner van Sinan de 2-3. Aan het einde van de eerste helft van de verlenging ging de vermoeidheid een rol spelen en tot ieders verbazing liet de scheids vijf minuten langer doorspelen. Na een knappe individuele actie kon Abcoude vanaf randje 16 meter vrij uithalen en op gelijke hoogte komen. De tweede helft van de verlenging hetzelfde spelbeeld, waarin twee ploegen voor de winst streden maar op het tandvlees liepen. Penalties moesten de beslissing brengen. Waar Soest één keer miste, maakte Abcoude geen fout en bleef de ultieme beloning voor een geweldig seizoen voor Soest 2 helaas uit. Naast goed voetbal gestreden met de hele ploeg voor een goed resultaat. Hartverwarmend om te zien! Helaas blijft de bekroning die we voor ogen hadden uit.

Foto's: Marc van der Duijs

Teskt: Bas Dreef

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur