SO Soest verliest van FC De Bilt

Zondag 02 september 2018

De eerste bekerwedstrijd van SO Soest verliep desastreus. Tegen FC De Bilt werd een dikke nederlaag geleden. Daar zag het op voorhand niet naar uit. De eerste helft speelde Soest een goede wedstrijd. Het manco is dat Soest te weinig kansen creëert. De enige wapenfeiten van die eerste helft zijn een indirecte vrije trap die door Thijs Janmaat op de paal wordt geschoten en een kopbal van spits Dwaynley Spijker.

In de tweede helft speelde Soest met te veel middenvelders voor de bal. Waar Soest met een 4-4-2-opstelling het veld in ging, leek het af en toe een 5-5-opstelling. Dat is link met een FC De Bilt dat messcherp kan toeslaan in de counter. Zo kon de tegenstander van deze middag drie keer frank en vrij op keeper Jaime Hense aflopen en evenzoveel keer scoren.

De conclusie is dat Soest het tot 35 meter voor het doel prima doet, maar dat er te weinig kansen gecreëerd worden. Dat heeft te maken met veel nieuwe spelers die zichtbaar nog moeten wennen aan elkaar en de speelwijze. Zaterdag tegen sv Huizen volgt een tweede bekerwedstrijd waarin de ploeg opnieuw een kans krijgt om beter ingespeeld te raken voor de competitie. Aftrap in Huizen is om 14:30 uur.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen; Nico Safarov (60. Hessel de Goeij), Thijs Janmaat, Rayendall Bitorina, Jim van den Berg; Dani Schmitz (70. Stan Klarenbeek), Milan van Wincoop, Niels van der Plaats (65. Jorney Kappenberg), Meme Dore Aminata; Dwaynley Spijker, Marouane Ghaddari