Succesvol Plan B bij VFC

Gelijkspel voor SO Soest JO 15-1 in eerste bekerwedstrijd

Dinsdag 04 september 2018

De eerste wedstrijd van de JO 15-1 was gelijk een bekerwedstrijd tegen Nieuwland. Een team wat we ook in de competitie tegen gaan komen. Zij hadden al twee oefenwedstrijden erop zitten, terwijl wij er net vijf trainingen hadden op zitten. Samuel was er nog niet bij vanwege een blessure . Gelukkig was Daniel zo vriendelijk om na zijn wedstrijd bij ons aan te schuiven.

We begonnen redelijk voortvarend aan de wedstrijd en het was vooral Senna die met zijn snelheid voor gevaar zorgde. Alleen voor de goal was hij wat minder scherp. Het spel ging redelijk op en neer zonder dat beide teams echte grote kansen kregen. Het spel van Nieuwland was verzorgder dan ons spel. Wij moeten het op dit moment vooral hebben van opportunistisch spel. Dat is positiever dan dat je het lange halen gauw thuis spel noemt. Na een minuut of 20 probeerde Nieuwland via de zijkant op te bouwen , hetgeen door goed storen verhinderd werd. Senna gaf de bal voor op de hardwerkende Daan. Helaas mistte Daan de bal maar was het Thomas die in de rebound raak schoot. 1-0 voor ons. Deze voorsprong konden wij tot aan de rust vast houden.

Na rust was Nieuwland de betere ploeg en kwam al snel op 1-1 uit een vrije trap na een domme en geheel onnodige overtreding. De bal werd hoog in de doelmond gegooid en daar werd door onze achterhoede wat getwijfeld waardoor het ineens 1-1 stond. Na deze gelijkmaker kwamen we er niet echt meer aan te pas en was Nieuwland oppermachtig zonder echt grote kansen te krijgen en als ze dan wel eens een kans kregen was het Luuk die zijn doel verder schoon hield. Helaas kregen we twee minuten in blessure tijd een penalty tegen. Tristan kreeg de bal ongelukkig tegen de hand en de scheidsrechter was onverbiddelijk. De penalty werd goed ingeschoten.

Het eerste verlies? Daar dachten Senna en de keeper van Nieuwland anders over. Vanuit de aftrap werd de bal naar voren geknald. De keeper dacht de bal makkelijk te vangen maar gelukkig voor ons liet hij de bal uit zijn handen vallen en was Senna er als de kippen bij om tergend langzaam de bal in het lege doel te schieten. Eindstand 2-2. Wat is de les uit de eerste wedstrijd. Door middel van keihard te werken voor en vooral met elkaar kan je een eind komen. Als we dat alle 14 doen en niet zoals vandaag een man of 11 dan gaan we best nog wat puntjes pakken. Wij gaan verder bouwen op de eerste helft. Zaterdag uit naar DOVO.