Succesvol Plan B bij VFC

Kampong JO17-1 sv SO Soest JO17-1

Vrijdag 07 september 2018

Op woensdag avond 29 Augustus moest de nieuwe JO17-1 van SO Soest afreizen naar Kampong om de eerste wedstrijd van het seizoen te openen. Het was gelijk een goede krachtmeting voor de jongens uit Soest want de JO17-1 van Kampong speelde nog een niveautje hoger dan Soest, namelijk 3e Divisie. Ondanks het slechte weer zat de stemming er goed in bij de jongens en de trainers Nick en Hendry. De groep had ook bezoek van een oude bekende van de vorige JO17-1, namelijk Luc Hooft, onze vlagger van de wedstrijd.

De wedstrijd begon met het gelijk druk zetten van Soest. Op de goede momenten werd er druk gezet en in het begin moest Kampong even zoeken. Er werd ook goed gevoetbald door Soest, maar ook bij Kampong werd er zeer zakelijk gevoetbald. De eerste echte kans was voor Soest. Met een klein combinatiespel werd op de helft van de tegenstander Tom gevonden. Met een goede actie van Tom gevolgd door een goede steekbal, zette Tom Samir 1 op 1 voor de keeper alleen Samir schoot de bal  net voorlangs. In de 16de minuut van de wedstrijd kreeg Kampong een vrije trap op de rand van de 16 meter van Soest. De voorzet werd in eerste instantie weggekopt maar via de kluts viel de bal voor de voeten van een speler van Kampong en kon de bal zo binnentikken. Verder werden er in de 1ste helft niet heel veel kansen weggegeven door beide ploegen.

In de 2de helft ging Soest er weer vol tegenaan. In de 60ste minuut van de wedstrijd werd er weer gescoord door Kampong. Uit een standaard situatie werd er ingekopt. Soest bleef er in geloven en Luca kreeg de bal in de diepte aangespeeld en kon de bal net niet helemaal controleren en werd bijgehaald door de snelle verdediging van Kampong. In de 80ste minuut van de wedstrijd, weer een standaard situatie en weer een goal van Kampong. De corner werd hoog achterin bij de 2de paal gebracht en werd terug gekopt in de 5 meter van het doelgebied van Soest en binnen gewerkt. In de 81ste minuut werd en door Kampong nog eens gescoord vanuit een voorzet die knap binnen werd gewerkt. De scheids vloot af, eindstand 4-0.

Ondanks het slechte weer en de 4-0 nederlaag was dit een zeer goede eerste wedstrijd van de nieuwe JO17-1 van SO Soest. Dit was de eerste keer dat de jongen met elkaar speelden en de uitslag 4-0 was niet helemaal terecht. Het biedt een mooi perspectief om er een goed een mooi seizoen van te maken.

Nog even een bedankje voor de ouders die ons gesteund hebben bij het slechte weer en niet te vergeten bedanken we Luc, die ondanks de regen ons met plezier gevlagd heeft.