JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest JO17-3 boekt ruime overwinning en tankt vertrouwen

Zondag 16 september 2018

Zou de JO17-3 van SO-Soest de 2-6 overwinning van vorige week in de beker uitwedstrijd tegen Vriendenschaar in Culemborg een goed gevolg kunnen geven? Zouden ze stuivertje kunnen wisselen met de huidige nummer 1 in de poule, V.V. Achterberg, en daardoor een ronde verder komen in de beker?

Voorafgaand aan deze wedstrijd kwam het team bijeen voor een goede lunch zodat iedereen met een goed gevulde maag aan de wedstrijd kon beginnen.

Onder prima omstandigheden; prima grasmat, aardig wat publiek en een heerlijk zonnetje floot scheidsrechter Martin Faasse om 12:30 uur voor het begin van de derde bekerwedstrijd tegen DESTO JO17-4.

De eerste 10-15 minuten waren rommelig, onrustig in de passing, af en toe onnodig balverlies. Gelukkig wist het team dit goed te herstellen en na 2 goede kansen gemist te hebben was het na 20 minuten Jesse die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Vervolgens ging het snel en wisten Tijme ( met een loepzuivere hattrick ) en Lucas de voorsprong uit te breiden na een zeer comfortabele 5-0. Met deze stand ging men ook de rust in.

De tweede helft werd mede door de ruime voorsprong minder aantrekkelijk. Wel bleef Soest het initiatief houden, op wat speldenprikken van de tegenstander na. Daar waar voor de rust de keeper 5x gepasseerd werd hoefde hij na de rust “maar” 2x de bal uit het net te vissen waarmee de eindstand werd bepaald op een zeer terechte 7-0 overwinning.

Achteraf is gebleken dat deze overwinning te weinig is gebleken; 3 punten kwam Soest tekort om door te gaan naar de volgende bekerronde.

Positief is dat er steeds meer lijn in het elftal komt, de sfeer uitstekend is, ex geblesseerde spelers weer langzaam speelminuten hebben gemaakt, de nul is gehouden en er veel vertrouwen is getankt door de ruime overwinningen!

Iedereen kijkt dat ook uit naar de start van de competitie, te beginnen komende zaterdag om 14:30 uur uit tegen Hooglanderveen JO17-3 die vandaag met 8-0 ook een ruime overwinning hebben behaald en wel door zijn naar de volgende bekerronde.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur