Trein SO Soest JO17-3 dendert door

Zaterdag 22 september 2018

Na twee achtereenvolgende overwinningen in de beker, 8-2 en 7-0, was vandaag de aftrap voor de competitie. Weten de mannen van de JO17-3 deze lijn door te trekken?

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Hooglanderveen JO17-3 op het programma. Om uiteindelijk hoge ogen te gooien voor een goede eindranking aan het einde van het seizoen was het belangrijk dat de openingswedstrijd gewonnen zou worden.

Donkere wolken hadden zich samengepakt boven het complex van Hooglanderveen, als dat maar geen slechte voortekenen waren voor SO-Soest.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt en bijna gelijk met de aftrap kwamen de druppels uit de hemel vallen. De weersomstandigheden zorgden ervoor dat de bal meer snelheid kreeg en vooral de keeper van de tegenpartij daar last van had door bijna geen bal klemvast te kunnen pakken.

Het was Soest die vanaf minuut 1 het initiatief naar zich toe trok en het spel in de eerste helft domineerde. Met af en toe goed veldspel werd de thuisploeg vastgezet en kwamen er hier en daar wat kansen. Na 10 minuten was het na een sterke individuele actie van Jordi 0-1. Nog geen 3 minuten later verdubbelde Leon voor Soest de voorsprong door na een zeer goede corner van Jessy de bal mooi binnen te koppen; 0-2.

Soest kreeg wat het wilde en verdiende, een vroege voorsprong. Helaas voor de uitploeg werd het 5 minuten daarna weer spannend doordat Hooglanderveen na slecht verdedigend werk de 1-2 tegen de touwen werkte.

Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Gezien het feit dat er op het spel niet heel veel aan te merken was werd er met dezelfde tactiek begonnen aan de tweede helft.

De tweede helft leek Hooglanderveen iets meer in het spel te komen maar dat kwam vooral doordat men driftig op zoek was naar de gelijkmaker en Soest de teugels enigszins liet vieren. Op een bal op de lat na wist de thuisploeg keeper Kevin het niet heel lastig te maken.

Uiteindelijk was het Jessy die de wedstrijd definitief in het slot gooide door de 1-3 binnen te werken en daarmee zijn harde werken beloonde! Om het doelsaldo verder omhoog te brengen deed Tijme een duit in het zakje door de eindstand te bepalen op 1-4. In de slotfase werd een mooi doelpunt van Jesse helaas onterecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Een dikke pluim aan alle spelers voor hun inzet en doorzettingsvermogen!

Al met al zeer positieve dingen gezien wat perspectief biedt voor de volgende wedstrijd; de derby thuis tegen tegen VVZ ‘49 JO17-3, zaterdag 29 september om 12:30 uur. Wij hopen op veel support zodat deze trein door kan blijven denderen naar een mooi eindstation...