JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

EENVOUDIGE WINST S.O. SOEST O19 1 BIJ DOVO O19 2

Zaterdag 22 september 2018

Aan de rode zijde van Sportpark Panhuis in Veenendaal begon S.O. Soest O19 1 aan de 1e competitiewedstrijd tegen DOVO O19 2. DOVO begon enthousiast aan de wedstrijd en speelde met de nodige risico’s achterin waardoor Miquel en Dion al direct enkele kansen kregen, Dion kreeg ook nog een tikkie in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag er niets in.

Geheel onnodig (na overtreding aan de zijkant) kwam Soest op achterstand, de vrije bal mocht ingekopt worden door een tegenstander die geheel vrij voor Sten op dook, slordig. Didier kreeg hierna de kans om te scoren, zijn harde schot werd gestuit door de rug van een verdediger van DOVO, die een zekere goal voorkwam. Youp was hierna de 1e die het net vond, op snelheid werd hij diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoot binnen 1-1. Didier zette Soest op voorsprong uit een strafschop, na een vrije bal van Ticho werd Miquel onderuit gehaald 1-2. Na een lopende aanval over links gaf Dion de voorzet, via een tegenstander kwam de bal bij Didier, die knap de hoek uit koos 1-3.

Soest bleef het spel bepalen, prima combinaties en strijd, Miquel zijn inzet werd gered op de lijn door een verdediger, waarna Didier zijn echte hattrick maakte, uit een hoekschop stond hij klaar voor de afvallende bal, die direct hard werd ingeschoten 1-4. Voor de rust werd verder weinig meer weggegeven, Koen, Luc, Wouter, Huey en Stijn die meer verdedigend speelde op het middenveld, hielden de posities goed bezet en kwamen geregeld voor hun man om de counter mogelijkheden van DOVO er uit te halen.

Toen de 2e helft begon was het al flink aan het regenen. Aan de zijkant werd dit wel als heel vervelend ervaren, maar in het veld was daar niets van te zien. Binnen 20 minuten liep Soest uit naar 2-9 door goed lopende aanvallen en het goed kunnen vinden van de speler die er het beste voor staat, 1-5  en 1-6 door Miquel, beide keren assist van Dion en bij één van de goals een mooie crosspass van Ivo. 1-7 strafschop door Didier, Dion 1-8 na voorbereidend werk van Miquel, 1-9 door Youp assist Miquel. DOVO strafte hierna onoplettendheid af na een diepe bal door het centrum van de verdediging 2-9. Huey scoorde kort daarna de 1-10 nadat hij de aanval zelf had opgezet en Didier de assist gaf. Direct nadat Badr was ingevallen, ging zijn stiftje over de doelman net naast de paal, zorgde Dion voor de 2-11 na wederom een assist van Miquel en scoorde DOVO nog de 3-11 in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. De wedstrijd was op dat moment natuurlijk al gespeeld, maar de laatste 10 minuten waren slordig en werden er veel verkeerde keuzes gemaakt. Een prima begin van de competitie tegen DOVO O19 2, die na de snelle 1-5 na rust het tempo niet meer bij konden houden.

Volgende week thuis om 15.45 uur tegen Nieuwland O19 2. Hebben ook 3 punten na overwinning op HDS O19 1.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur