Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO17-3 maakt gehakt van VVZ ‘49 JO17-3 en pakt koppositie

Zaterdag 29 september 2018

Vandaag stond dé derby van Soest op het programma; SO-Soest JO17-3 tegen VVZ ‘49 JO17-3.

Weet de ploeg van Wijnand Wels en Michèl Balk de goede serie door te trekken en vandaag zelf de koppositie over te nemen van KVVA? Dendert de trein na vorige overwinningen 6-2, 7-0 en 4-1 door? Met een temperatuur van 16 graden, een strakblauwe hemel en een heerlijke zon werd er op het hoofdveld om 12:30 uur afgetrapt.

De boodschap aan de spelers was om vanaf het fluitsignaal direct het initiatief te nemen en  de wedstrijd te domineren. SO Soest kende een droomstart door binnen vijf minuten al raak te schieten; Lucas opende de score. De kruitdampen waren nog niet opgetrokken of de gasten keken al tegen een 2-0 achterstand aan. Dit keer was het Boris die de keeper wist te passeren.

De mannen van de Bosstraat deden wat we gevraagd werd; domineerden, legden mooie combinaties op de mat, plezier in het spel, absoluut teamwork! Toen de scheidsrechter voor de rust floot stond de telraam op 6 doelpunten voor SO Soest en 0 voor VVZ ‘49. Deze ruststand kwam voort uit wederom doelpunten van Lucas en Boris, maar ook Tijme wist zijn harde werken te bekronen met een doelpunt.

De tweede helft had als uitgangspunt om te werken aan het doelsaldo wat later wellicht nog wel eens van belang zou kunnen zijn. Daar waarin de eerste helft leuk en attractief voetbal te zien was, was de tweede helft iets minder attractief. De thuisploeg liet de teugels enigszins vieren waardoor VVZ ‘49 iets meer in de wedstrijd kwam. Toch was het Soest die de regie in eigen hand hield en de score wist uit te breiden; dit keer waren de doelpuntenmakers Jordi, Jesse, Jessy, en Boris tekende voor het slotakkoord: 11-0.

Specifieke aandacht voor de goed spelende Thomas, de altijd keihard werkende Jessy en het sterk verdedigende werk van Job is dit resultaat tot stand gekomen! Dankzij de inzet van het volledige team bezet Soest momenteel de koppositie en hopen dit natuurlijk vast te houden!

Volgende week zaterdag 6 oktober om 14:30 uur de volgende horde op weg naar iets misschien heel moois: uit tegen de nummer 10 DOSC JO17-2

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur