S.O. SOEST O19 1 ZET ZEGEREEKS VOORT TEGEN NIEUWLAND O19 2.

Zondag 30 september 2018

De tweede competitiewedstrijd in de najaarscompetitie was thuis tegen ASC Nieuwland O19 2.  Zonder de geblesseerde Oscar en Youp, die een dag voor de wedstrijd ook een blessure op liep.

Dit seizoen zijn er acht poules in de 1e klasse, de nummers 1 en 2 van de poules gaan automatisch door naar één van de twee promotiepoules en van alle andere ploegen in de 1e klasse de beste nummers drie aan de hand van het gemiddeld aantal punten. Om dit doel te halen kan je je dus geen misstap veroorloven want de criteria zijn scherp gesteld door de KNVB. Vanuit de twee promotiepoules promoveren bij elkaar 4 ploegen. Met andere woorden 4 ploegen van de ongeveer 100 in totaal kunnen promoveren(!).

Soest begon uitstekend aan de wedstrijd, door vroeg druk zetten werd de opbouw van Nieuwland verstoord met kansen voor Miquel, Ticho en Badr, waarna de volgende aanval vanaf de rechterzijde leidde tot de voorsprong voor Soest. Rogier versnelde richting de achterlijn, zijn voorzet werd niet goed behandeld door de doelman van Nieuwland. Dion was er direct bij om de bal te veroveren en in te tikken 1-0. Twee minuten later het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een strakke pass van Wouter over de verdediging van Nieuwland werd in de loop in één keer goed aangenomen door Dion, die daardoor alleen voor de doelman kwam en beheerst scoorde 2-0. Soest dicteerde de wedstrijd, Nieuwland kon er weinig tegen doen, de aanvallers van Nieuwland hadden weinig in te brengen tegen de goed spelende Huey, Koen en Wouter. De 3-0 kwam via de linkerzijde, Huey gaf de voorzet en Luc kopte de bal achter de doelman. Nieuwland kreeg vanuit een vrije trap een mogelijkheid om te scoren. Sten, die weinig te doen kreeg, tikte de goed genomen bal tot hoekschop. Het laatste kwartier van de eerste helft werd de scherpte minder, er werd wel gescoord uit en goed lopende aanval, die vanwege buitenspel (?) werd afgekeurd.

De 2e helft kunnen we kort over zijn, het leek een plichtmatige afdoening, de beleving werd minder, te veel lopen met bal en net even niet dat extra metertje lopen zoals in het begin van de wedstrijd. Ivo, Chris en Joep werden ingebracht. Ivo voor Badr, die in een duel zeer ongelukkig landde met zijn been, waardoor een pijnlijke blessure ontstond aan zijn knie, hopelijk valt het mee en zien we Badr weer snel terug op het veld. Na nog wat kleine kansen werd de eindstand 4-0, in de laatste minuut werd Ticho in het strafschopgebied onderuit geduwd na een voorzet van Rogier. Didier schoot goed in.

Positief de drie punten, achterin op de nul gespeeld en begin van de wedstrijd was uitstekend. Zaak om dit verder uit te bouwen en hopen op een vlot herstel van de mannen met een blessure.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel, Wouter Scheeren (77. Chris Rademaker), Luc Hooft, Huey de Jong, Rogier Eggens, Ticho Wolfsen, Didier Aprahamian, Badr Maamri (64. Ivo Schenk), Dion Looysen (80. Joep Janmaat) en Miquel van Ginkel.