SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

Verslagen SO Soest 3

Maandag 01 oktober 2018

Houten 2 – So Soest 3: 0-3

Het heeft een zomer moeten duren maar ook de verslaggeving van So Soest 3 is weer op gang gekomen. Eens zien of het niet lichtzinnige wekelijkse stukje onzinproza der kelderklasse een net zo stijgende lijn kan pakken als dat Soest 3 jaarlijks laat zien. Want wat was het een hete zomer! Gerdo heeft in de bloedhete maand juli een nieuw wereldrecord blikkentikken weten te realiseren, Hendry heeft 26 liter kokosolie of zijn fitte lijf moeten smeren in Italië, Dijs is naar Utrecht verhuisd (waar naar het schijnt dat er een dusdanig vrouwenoverschot is, dat de dames in rijen voor de deur staan) Japie heeft een hypotheek afgesloten voor een nieuwbouwwoning te Leidsche Rijn, Jorrit heeft zijn appartement spik en span gemaakt deze zomer, Jos heeft zijn duiven na 3 maanden nog niet op stok, Nico heeft 30m2 huis aangebouwd en is druk aan het kinderkamerschilderen voor zijn derde spruit in opkomst, Pieter heeft hoop gekregen dat Ajax nu wel kampioen zal worden, Jasper heeft mooie doelpunten getankt (later meer), Mike zat ook deze zomer overal tussen, Eloy heeft zijn rust genomen en is fitter dan ooit, Hans is bijna fit na een ferme spuit kraakbeenmix, Paul zwengelt rustig verder, Kevin heeft het grootste huis van Soest afgebouwd, Heijmans heeft de hele zomer doorgetraind en kan zo invallen indien nodig, Kleij is ontzettend aan het vaderen en we hebben een nieuwe versterking in de gelederen, Nick. Van Nick weet de rapporteur nog niet genoeg behalve dan dat hij 150 uur per week traint. Ondergetekende heeft ook een druk zomertje gehad, topfit dus.

Kortom; niets gemist. Laten we het over voetbal hebben.

Na een fantastische voorbereiding; de poule in de beker zijn we niet doorgekomen en een wekelijkse woensdagavondzomeravondvoetbal waren we klaar voor de eerste wedstrijd tegen Houten 2. Zoals altijd is Houten een lastige ploeg. Een paar goede voetballers, een paar kunstgrasploegers en de kleine kapitein. Het was aftasten hoe beide ploegen aan elkaar gewaagd waren maar al snel was het duidelijk dat er kansen op een mooi resultaat lagen. Diverse keren werd het doel van Houten bestookt maar het zat niet echt mee. Dat was aan de andere kant ook het geval. Houten had ook prima mogelijkheden om een doelpunt te maken. Dit had alles te maken met het zoeken naar ons eigen spel. De linies waren bij vlagen te groot en dat maakte dat Houten ook gevaarlijk kon worden. Bij rust was het 0-0 maar het had ook vrolijk 2-4 kunnen staan.

In de rust werd onder het genot van een slap bakkie ouweschimmeltenenthee de tactiek voor de tweede helft besproken. Daar waren we snel klaar mee want die tactiek is al 3 eeuwen oud.

Het was meteen vuurwerk na rust. Binnen een minuut na rust schoot Jasper met zijn rechter ( ja die voet die er ook aan zit, waar hij alleen gas mee geeft en gebruikt om op te staan) de bal vanaf 17 meter prachtig de kruising in. Een heerlijke treffer die smaakte naar meer. 4 minuten en 28 seconden was het weer raak en weer was het Jasper. De wedstrijd leek in het slot te zitten maar toch wist Houten een paar goede aanvallen op te zetten. Dit zorgde er voor dat de schiettent open ging alleen de trekker werd niet overgehaald. Uiteindelijk was het Gerdo die de 0-3 tegen de touwen schoot waarmee het over en sluiten was. De eerste drie punten zaten in de tas en dat was naast dik verdiend ook meer dan welkom. Een prima start van de competitie.

So Soest 3 – Roda 46 2: 5-0

Op deze zonovergoten laatste dag van september stond Roda 46 op het programma. Roda is niet meer de angstgegner uit voorgaande jaren. Een ferme verjongingsslag heeft er voor gezorgd dat er een kwalitatief matig elftal staat uit Leusden. Na een minuut spelen was het duidelijk dat Roda geen resultaat in Soest ging halen. Hendry was er als de kippen bij om tussen 4 tegenstanders de bal in alle rust binnen te tikken. Een mooie start dat smaakte naar meer doelpunten. Aanval na aanval werd er opgezet echter de bal viel steeds net niet gelukkig. Roda bleef in de wedstrijd en ze probeerden wel om bij Pieter in de buurt te komen echter de overtuiging ontbrak. Wonder boven wonder stond het slechts 1-0 bij rust.

Eloy kwam er in voor Jos waardoor de angel uit het spel van Roda gehaald werd. In rap tempo werd het doel van de tegenstander bestookt met doelpunten tot gevolg. Met een subtiel tikje verschalkte Gerdo de gehelmde keeper van Roda, waarna de wedstrijd beslist was. Een stormloop was het gevolg, aangezet door Jasper die mooie doelpunten getankt had deze zomer. Met een prachtige vrije trap schoot hij de bal ver buiten bereik van de keeper. Heerluk! Tenslotte wil het massaal toegestroomde publiek ook wat. Aanval na aanval volgde alleen de bal wilde er maar niet in. Dubbele cijfers had makkelijk gekund vandaag maar dan waren we meteen tot titelkandidaat gebombardeerd. Uiteindelijk liepen we door een swingende wielcoerverkapsesssie van Hendry ( als zijn team O17 dit heeft gezien worden ze kampioen) en gedecideerd binnen schieten van Nick ( die samen met Hendry de O17 doet en hiermee liet zien dat het perse moeilijk hoeft) uit naar een fraaie 5-0.

Wat een start van de competitie, waarmee naast 6 punten, 8 doelpunten voor en 0 tegen, Pieter zich heeft gemeld voor de keepersbokaal. Een prijs die we als team nog niet gewonnen hebben voor Pieter. Volgende week spelen we uit tegen SCHUH. Altijd beladen dus we kunnen aan de bak.

Tot slot; prima zo.

Sander

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Algemene Ledenvergadering (statutenwijziging) Maandag 19 juni 19:30 uur
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Bank ten Cate & Cie [kopie]
Reto internetburo [kopie]
MidCoat [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Yourlease [kopie]
Actiforce [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Smorenburg [kopie]
WeFulfil [kopie]
Heineken [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Mega Tegels [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Dijkstra [kopie]
ING [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Brouwer [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Bres [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Overhees [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
KOK [kopie]
Bikedeals [kopie]
De Jong [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Votrans [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Reijerse [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Wonnink [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Dam [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
BIN System [kopie]
Boedelz [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hengel [kopie]
Hoogt [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Optimum [kopie]
Zwart Mul [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88