JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest VR1 verliest van oude bekende

Dinsdag 02 oktober 2018

Saestum is geen onbekende voor SO Soest. Afgelopen seizoen werd er samen bovenin voor het kampioenschap gestreden. Ook dit seizoen zal dit niet anders zijn en een gewaagde tegenstander.

In de beginfase was SO Soest nog de bovenliggende partij met goede combinaties en verschillende kansen. Dit zorgde ervoor de Annabel Pronk na een goed voorbereide aanval de 1-0 in een leeg doel kon binnen tikken.

Al snel na het doelpunt pakte Saestum het spel op en begon meer druk te zetten. Hier wisten de Soester vrouwen niet goed mee om te gaan en er werden kleine foutjes gemaakt. Pasen kwamen niet aan en de communicatie liep mis waardoor er door de tegenstander geprofiteerd werd en de gelijkmaker gemaakt kon worden. 1-1 Saestum nam het spel meer in handen en de verdediging van SO Soest voorledig op het verkeerde been zette. Hierdoor werd het vlak voor rust 1-2.

Na rust leek het spel van de Soester vrouwen te beteren. De combinaties kwamen weer terug en er onstonden kansen. Bowy Roest kwam na een goed diep pass alleen voor de keepster alleen de bal ging net naast de paal. Dit gebeurde even laten opnieuw toen een prachtige voorzet rakelings naast gekopt werd door diezelfde Roest.

Waar het bij SO Soest niet wilde lukken gebeurde dit wel bij de tegenstander. Een lange bal werd uit een moeilijke hoek goed ingeschoten en zo stond het 1-3. Een positief puntje aan het moment is dat Nynke Ouwerkerk haar rentree maakte na een rugblessure en weer minuten kon maken.

SO Soest kwam nog dichtbij toen Nikita de Haan de bal langs de keepster schoot en 2-3 maakte. De spanning was weer even terug. Toch was het Saestum die de wedstrijd besliste op een 2-4 einstand door in de slotfase nog te scoren. Er zat niet meer in en het voetbal was helaas slordig bij de Soeste rvrouwen, niet te min werd er wel gewerkt voor elkaar.
Zondag wordt er een uitwedstrijd gespeeld tegen SV Cabauw uit Lopik.

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur