Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

GELUK AAN ZIJDE S.O. SOEST O19 1 TEGEN VVZ’49 O19 1

Zondag 07 oktober 2018

Na winst in de eerste twee competitiewedstrijden stond de derby tegen VVZ’49 O19 1 op het programma. Een gewone competitiewedstrijd, waar toch een extra lading en spanning op staat omdat er gespeeld wordt tegen klas- en schoolgenoten. Inschatting vooraf dat Soest extra kwaliteiten moet hebben in de groep en de drie punten aan de Bosstraat behoren te blijven. In de eerste helft was daar echter geen sprake van. VVZ’49 speelde met veel passie en was gevaarlijk op de momenten dat Soest slordig balverlies leed op het middenveld, de snelle spitsen van VVZ’49 werden dan in stelling gebracht. Dit resulteerde in diverse (soms onnodige) overtredingen rondom het strafschopgebied van Soest en na tien minuten ontsnapte Sten aan een rode kaart toen hij een aanvaller van VVZ’49 onderuit haalde net buiten zijn strafschopgebied. Met geel waren wij blij, vooral omdat Sten vlak voor rust één van de vrije trappen van VVZ’49 uit de bovenhoek tikte en een doelpunt voorkwam. De gasten hadden daarvoor ook al enkele kansen gehad, één daarvan werd vanuit een vrije trap vlak voor Sten over het doel geschoten.

VVZ’49 liet de opbouw wel aan Soest en op diverse momenten was te zien dat er meer kwaliteit aanwezig is dan bij de tegenstander. Waar zij gevaarlijk werden uit standaardsituaties kreeg Soest kansen uit lopende aanvallen, de scherpte voor het doel van VVZ’49 ontbrak echter. Koen kwam enkele malen goed door aan de rechterzijde, de voorzetten werden over geschoten door Didier en Miquel of waren een prooi voor de doelman van VVZ’49. Voor de rust wel de voorsprong voor Soest, Dion kwam als spits goed in de bal, draaide open en gaf een pass op maat voor Ticho, die hard in schoot 1-0. Na nog een goede kans, opzet via Luc en eindstation bij Miquel hadden we zo maar met 2-0 kunnen gaan rusten, maar de ingeschoten bal  belandde op de lat. De 2e helft gaf gelukkig een ander beeld, een beter Soest en kansen om VVZ’49 op een grotere achterstand te zetten. Koen kopte een bal naast het doel na een hoekschop, na een vrije bal van Didier kreeg Ticho een mogelijkheid om vlak voor de doelman van VVZ’49 de bal in te koppen en een schot van Miquel werd tot hoekschop gewerkt door een verdediger.  Na een uitstekende actie van Miquel werd de wedstrijd definitief beslist door Ticho, die vanaf vijf meter van het doel hard in schoot 2-0.  VVZ’49 had inmiddels al drie keer gewisseld, meerdere spelers konden met kramp niet meer verder, tegen tien man vond Soest wel de rust om de bal rustig rond te spelen en te wachten op de kans die dan vrijwel altijd gaat komen. Rogier had echter weinig geluk, zijn schot ging net voorlangs het doel van de gasten.

Drie punten tegen een zeer hard werkend VVZ’49, gelet op de eerder aangegeven rivaliteit tussen de spelers een goede uitslag. Volgende week uit tegen Valleivogels in Scherpenzeel, aanvang 12.00 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Koen van Ginkel (85. Joep Janmaat), Luc Hooft, Wouter Scheeren, Huey de Jong, Stijn Jansen (45. Rogier Eggens), Ivo Schenk, Ticho Wolfsen, Didier Aprahamian, Miquel van Ginkel (85. Melih Kandemir), Dion Looysen.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur