Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO12-1 boekt een moeizame overwinning

Zondag 14 oktober 2018

De JO12-1 is nog steeds ongeslagen en staat na 4 wedstrijden op basis van doelsaldo aan kop van de 2de klasse. Ze delen deze koppositie samen met Valleivogels JO12-1.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Jonathan JO12-1 op het programma. Op papier zou het geen lastige wedstrijd moeten zijn aangezien Jonathan de 1ste 3 wedstrijden had verloren en daarin ook maar 1 doelpunt had gemaakt. Dit was kennelijk ook tussen de oren van de boys gaan zitten, want ze waren niet scherp vandaag. Ze dachten er dan toch een beetje te laconiek over, zo van dat winnen we wel even.

Het begin van de wedstrijd was redelijk. Er werd goed druk gezet op de helft van de tegenstander en dat resulteerde in de eerste kansen. Net zoals in de andere wedstrijden hadden de boys weer veel kansen nodig om te scoren. Het was Hakan die dan toch de score kon openen, 1-0. Hierna werd het spel bij de boys wat slordiger en werd er teveel naar voren gespeeld, waardoor er achterin ruimte voor Jonathan kwam om te counteren. Nadat er door de verdediging nog goed opgetreden kon worden, was het Jonathan die uit één van de schaarse counters kon scoren en de 1-1 op het denkbeeldige scorebord zette. Dit was ook de stand die bij rust bereikt werd.

In de rust was de speech van Dirk en Dennis kennelijk doorgedrongen en werd er nog meer druk op Jonathan gezet al leidde dit nog niet tot doelpunten. Achterin werd het nu wel goed gesloten gehouden. De 2-1 was er één om in te lijsten. Kay slalomde langs een paar spelers van Jonathan en schoot van grote afstand met een pegel de bal tegen het net aan, 2-1. Hierna had Jonathan nog een uitgelezen kans om weer de gelijkmaker binnen te schieten, maar gelukkig durfde de spits niet met links te schieten en schoot hij de bal naast het doel. Het verzet van Jonathan was niet lang daarna gebroken, want Marijn kreeg de bal na een mooie aanval voor de voeten en schoot beheerst binnen, 3-1. Soest kwam niet meer in gevaar en zeker nadat Quincy uit een corner de bal direct keihard in de bovenhoek schoot, 4-1. Er had nog wel wat meer ingezeten, maar dat was ietwat geflatteerd geweest.

Qua spel was het een wedstrijd om niet lang over na te denken en we zullen over 2 weken bij DOVO JO12-5 in Veenendaal weer flink aan de bak moeten om een goede wedstrijd neer te zetten en de 3 punten in de tas mee naar Soest te nemen. Aankomend weekend is er geen wedstrijd, aangezien het bekerweekend is.