Succesvol Plan B bij VFC

S.O. SOEST O19 1 MOEIZAAM NAAR ZEGE TEGEN VALLEIVOGELS

Zondag 14 oktober 2018

Zonder de geblesseerden Oscar, Badr en Youp, almede Huey in verband met schoolverplichtingen werd de reis naar Scherpenzeel gemaakt om aan te treden tegen het altijd lastige Valleivogels. Het werd een moeilijke middag, met vooral in de 1e helft een tegenstander die kansen kreeg door een mindere omschakeling aan Soest-zijde bij balbezit van Valleivogels. De 1e echte kans was dan ook voor Valleivogels, Sten was vandaag echter een sta in de weg en zorgde dat de ingeschoten bal tot hoekschop werd verwerkt. Ticho werd hierna diep gestuurd door Luc, het schot ging over het doel van Valleivogels. Een goed lopende aanval vanaf de rechterzijde stelde Miquel in staat om Dion in te spelen. Het schot was prima, maar de uitstekend spelende doelman van Valleivogels pakte vandaag veel. Na een kleine kans voor Wouter, kwam Soest op individuele klasse op voorsprong, Didier werd op rand van het strafschopgebied ingespeeld door Ivo, zijn schijnbeweging was te machtig voor twee verdedigers, waardoor Didier vrij kwam voor het doel en strak in schoot 0-1. Net voor de rust wederom een individuele actie op de rand van het strafschopgebied, Didier legde de bal terug op Ticho , die prima naar links kapte en hard in schoot 0-2.  In de rust werd Wouter gewisseld voor Joep, die sober en goed in viel, en werden enkele posities veranderd, het belangrijkste was echter dat Soest bij balbezit van Valleivogels iets meer in zakte, waardoor de linies korter op elkaar speelden. Hierdoor werd het gevaar van lopende spelers van Valleivogels een stuk minder. Valleivogels kreeg in de 2e helft één grote kans uit een standaardsituatie, een hoekschop werd niet goed weggewerkt, waarna het schot net naast het doel ging. Voor Soest kansen voor Didier, Koen en Miquel, schoten gingen naast het doel. Na een voorzet van Didier kreeg Dion een forse zet in zijn rug, in onbalans probeerde hij nog te scoren, de scheidsrechter zag er niets in? De ingevallen Victor kreeg de bal in de ruimte mee van Didier, het schot was hard en ging naar de bovenhoek, maar de beste man aan de zijde van Valleivogels tikte de bal tot hoekschop. Luc en Koen kregen uit hoekschoppen nog twee kopkansen, maar ook deze waren een prooi voor de doelman.  Drie belangrijke punten in een uitwedstrijd, individuele klasse besliste vandaag de wedstrijd, volgende week de uitwedstrijd om 12.00 uur tegen AFC Quick 1890 in Amersfoort.  Hebben nog een rekening open staan voor Soest in verband met de verloren finale nacompetitie in juni 2017. We zijn gewaarschuwd.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Ivo Schenk, Wouter Scheeren (45, Joep Janmaat), Luc Hooft, Koen van Ginkel, Rogier Eggens (72. Viktor Koene), Stijn Jansen, Ticho Wolfsen, Didier Aprahamian, Miquel van Ginkel en Dion Looysen.