Succesvol Plan B bij VFC

SCH '44 2 - so Soest 3

Maandag 15 oktober 2018

SCH uit is niet een van de meest favoriete wedstrijden van Soest 3, zo vroeg in het seizoen. In de wetenschap dat dit tweede elftal al weken voorbereiding achter de rug heeft met minimaal twee keer per week trainen, weet een ieder dat er meters gemaakt moeten worden. Trainen is uiteraard voor talentloze maar het draagt wel bij aan een goede conditie. Soest 3 had een perfecte trainingsweek achter de rug met vier aanwezige spelers die met het zesde hadden meegetraind, tactisch zat het dus wel snor.

Er was in het eerste half uur dan ook niets aan de hand. Iedereen leverde de inzet die nodig was en Soest 3 stond gewoon goed. SCH wist met al die trainingsarbeid in de benen geen kans te creëren en dat is een compliment voor de ploeg. Sterker nog, het was Jasper die met zijn gouden rechter de bal op de lat wist te schieten en dat was dan ook een van de spaarzame kansen voor het derde.

Uit het niets kwam SCH op voorsprong. Vanuit het middenveld werd er vlot gecombineerd en voor we het wisten schoot de nummer 5 de bal in het netje. Op zich een mooi 'leermoment'  zo vroeg in het seizoen; door het centrum mogen wij nooit weggespeeld worden als we het busje geparkeerd zetten. Gaat niet meer gebeuren dit seizoen, gewoon druk op de bal vanaf 25 meter van het doel. Enigszins verbouwereerd wisten we de rust te halen met minimale schade.

Massaal werd de dextro energy opgeschrokt, bananen werden en masse naar binnen gewerkt, liters tandenslopende energy drinks moest opgeslurpt worden om zo scherp als een mes te starten in de tweede helft. Met het mes tussen de tanden moest er gestart worden, want de kansen zouden we zeker gaan krijgen. Binnen 1 minuut stond het 2-0 na rust en de wedstrijd leek gespeeld. Slap begin van de tweede helft, niet kort zitten door allerhande schrijffiguren en niet goed gepositioneerd staan deed ons de das om.

Dit was meteen het startsein om alle remmen los te gooien. Of het nou 5-0 wordt of toch voor een resultaat gaan; va banque!!. Dit resulteerde meteen in druk op SCH, aangejaagd door Gerdo. Overal werd er nu druk op de bal gezet en de thuisploeg was even de weg kwijt. Jasper werd snoeihard getorpedeerd door de keeper wat een penalty opleverde. Gerdo maakte de aansluitingstreffer en het was ineens weer een wedstrijd. Driftig ging het derde op zoek naar de gelijkmaker en deze hing wel in de lucht. Er werd een tandje bijgeschakeld maar echte kansen leverde het niet op. Doordat bij ons ook de poort opengezet werd, kreeg SCH ook kansjes. De 3-1 werd dan ook gescoord en ook daar hadden we met elkaar beter kunnen verdedigen. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan maar Soest 3 ging met opgeheven hoofd door met aanvallen. Vlak voor tijd werd den Dijs bikkelhard van achter getackeld in het zestienmetergebied wat nog een penalty opleverde. Wederom Gerdo schoot wederom de aansluitingstreffer binnen met nog een paar minuten te spelen. In de allerlaatste seconde mocht Jasper nog aanleggen voor een vrije trap op 20 meter van het doel. Helaas ging de bal in de muur, volgende vrije trap neemt hij met zijn rechter. Eindconceclusie; vanaf het begin meer geloof in een goed resultaat en vanaf het begin de befaamde Soest 3 tactiek als ploeg uitvoeren.

Volgende week Papendorp. Nooit van verloren. Mooi!