SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

so Soest 3 - SVA Papendorp 3 5-2

Maandag 15 oktober 2018

'Qudt Jaap'

Wat vandaag een prachtige dag had moeten worden, werd een vervelende dag. Zure bijsmaak op deze nazomerse oktoberdag. Dat kwam niet door het weer, niet door de tegenstander, niet door goedkoop bier niet door de scheids en zeker niet door de uitslag. Nee, het was Japie die zwaar geblesseerd raakte vandaag. Kwalitatief Uitermate Teleurstellend Jaap!! Via deze weg wens ik jou, namens de gehele ploeg, heel veel sterkte met herstel. De eerste prijs van dit seizoen lijkt vergeven, de prijs die je niet wil hebben oftewel ' de kruk'.

Voetbal. Vandaag kwam SVA Papendorp naar de bosstraat, het voormalige Magreb. Onbekende ploeg in de 2e klasse, echter het type ploeg kennen we wel. Die moeten wij bespelen vanuit onze kracht. Tegenstandertje een half uur laten razen en dan snoeihard toeslaan. Toch hadden we het moeilijk vandaag. SVA begon enthousiast met zoals verwacht 7 aanvallers. Enigszins zoekende naar de juiste manier van bespelen hadden we de handen vol aan de overijverige Kanaleneilanders. Ze kwamen dan ook redelijk terecht op een 0-1 voorsprong met een wel hele mooie goal. Met een prachtige volley schoot de enigszins corpulente nr 10 de bal achter Pieter. Soest 3 was een beetje van slag wat de opmaat was tot het noodlot wat Japie zou treffen. Hij sprong zo hoog als Michael Jordan in zijn beste jaren maar landde als mijn negentigjarige oma na een paar glazen cognac. Gevolg was een pijnlijke schreeuw die nog nagalmt op de Bosstraat. Jos ging meteen polshoogte nemen maar het bleek Japie zijn bovenarm te zijn die gebroken was. Ambulance gebeld, morfine er tegenaan, Meander en het betere gipswerk er tegenaan. Wellicht volgt er nog een operatie om de fractuur te herstellen; nogmaals sterkte.

Een kleine helft rust zorgde er voor dat Soest 3 beter in de wedstrijd kwam. Het was dan ook Gerdo die de gelijkmaker met het puntje van zijn rechterkleine teen achter Soufiane Ikpakallessie schoot. Dit bleek de aanzet tot meer. Soest 3 groeide in de wedstrijd en het leek dan ook een kwestie van tijd voor dat SVA de handdoek in de ring zou gooien. Een bal op de paal van Gerdo, schoten voorlangs en een prachtige knal van Hendry op de kruising deed het publiek genieten. Toch was het 1-1 bij rust en dat was gezien de inzet van SVA een klein beetje terecht. In de kleedkamer konden de eerste flauwe grappen weer gemaakt worden zoals ' die maakt voorlopig geen hands' , ' zou hij kunnen vlaggen volgende week'  ' als Pieter toch naar het eerste gaat dan kan Japie misschien op doel'. Zoals Butz zou zeggen; geintje joh!.

Soest 3 schoot uit de startblokken in tweede helft en het was wachten op doelpunten. Die kwam ook, Nico Baan scoorde een prachtige goal. Voorzet van rechts, ferme snoekduik en boem zo de bal in de verre kruising gekopt. Weliswaar in zijn eigen doel maar dat mocht de pret niet drukken. Wederom een achterstand en daar kon Gerdo niet mee akkoord. Een spervuur aan mooie aanvallen volgde, waarbij wederom Gerdo de gelijkmaker binnenschoot. De dadendrang van SVA was definitief gesloopt er diende alleen nog maar gescoord te worden. Het was kiezen uit de vele kansen maar de man of the match kopte prachtig de 3-2 in de verre hoek. Natuurlijk was dit Gerdo die de Jan Hurenkampbokaal met kerst al kan ophalen dit seizoen. De punten zaten in de tas, uitspelen was het devies. Als een bokser die op zijn laatste benen stond was het wachten op de Knock out. Dijs was alert na de zoveelste kans, de redding van de keeper wist hij als Virgil van Dijk tegen het net te koppen. Het feit was nu definitief beslecht; de punten zouden vandaag op de bosstraat blijven. Jasper wist met het buitenkantje linkervoet de eindstand op het scorebord te schieten, 5-2. Prima resultaat. Een mooie prestatie dat ondanks dat we twee keer achter stonden voor de overwinning bleven knokken. Negen punten uit vier wedstrijden is een mooie start. Volgende week geen wedstrijd dus een ieder die dat nodig heeft kan herstellen. Dan volgt de wedstrijd tegen Diemen. Nog een onbekende ploeg dus we gaan het weer beleven. Voor nu; ontspan.

Sander

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Auto Smeeing [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Boedelz [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
KOK [kopie]
De Jong [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Bikedeals [kopie]
Bres [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Optimum [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Hengel [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Catering Centraal [kopie]
MidCoat [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
BIN System [kopie]
Dam [kopie]
Yourlease [kopie]
Van Hengstum [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Reijerse [kopie]
Kostencheck [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Actiforce [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Brouwer [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Smorenburg [kopie]
ING [kopie]
Dijkstra [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Hoogt [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Votrans [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Wonnink [kopie]
Heineken [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
WeFulfil [kopie]
Overhees [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88