JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

S.O. SOEST O19 1 VERLIEST PUNTEN TEGEN AFC QUICK 1890

Zondag 21 oktober 2018

Als er veel mensen binnen de club zijn die iedere week aangeven dat een spelersgroep over loopt van kwaliteiten gaat de groep er zelf mogelijk in geloven dat de winst in een wedstrijd er wel gaat komen ook als er een stap minder wordt gedaan.  Vorige week werd de wedstrijd nog in ons voordeel beslist door individuele kwaliteiten, maar vandaag tegen AFC Quick 1890 in Amersfoort, waren er te veel eilandjes. Op het middenveld werd vaak gekozen voor de moeilijkste oplossing, te veel de actie waar een simpele voortzetting gekozen moest worden, waardoor er veel balverlies werd geleden en we Quick in de wedstrijd lieten komen. Ondanks het matige spel kregen onze jongens gedurende de gehele wedstrijd wel zo’n zes grote kansen waarbij we 1 tegen 1 kwamen te staan tegen de doelman van Quick, scorend vermogen zat er niet in vandaag. De voorsprong in de 1e helft voor Soest kwam na een prima actie van Ticho aan de linkerzijde, zijn voorzet werd gemist door Miquel, waarna een verdediger van Quick de bal gelukkig voor ons in zijn eigen doel schoot  0-1.   Na de rust een goede fase aan Soest-zijde en een aantal van de al eerder genoemde grote kansen. Als je deze mist dan valt de goal aan de andere zijde, uit een hoekschop werd de bal ingekopt, via de lat viel de bal bij de 2e paal, die niet bezet was (!) en waar een speler van Quick simpel in kon tikken 1-1. Met de nodige risico’s ging Soest nog voor een overwinning, die er niet meer inzat, op de counter kwam Quick nog dicht bij de winst.

A.s. dinsdag bekerwedstrijd uit om 19.30 uur tegen Argon O19 2, zaterdag 12.30 uur thuis tegen koploper Amsvorde O19 1.

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur