Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest JO12-1 wint weer

Zondag 28 oktober 2018

De JO12-1 blijft maar winnen. Nu was het DOVO JO12-5 die na een moeizame start uiteindelijk met 4-11 werd opgerold en staat de JO12-1 alleen aan kop doordat de wedstrijd van Valleivogels JO12-1 werd uitgesteld. Uw trouwe verslaggever was vandaag niet aanwezig, zodat het wedstrijdverslag m.b.v. de notities van de aanwezige ouders is gemaakt.

De reis ging naar Veenendaal met aanvulling van Lasse en Sietse, terwijl Hakan onder de wol bleef liggen. Op een schitterende zonnige ochtend begon DOVO JO12-5 sterk aan de wedstrijd en de ouders dachten dat het een zware wedstrijd zou worden aangezien DOVO flink druk zette. Toch was het Kay die Soest op voorsprong schoot, 0-1. Hierna maakte DOVO al snel gelijk, 1-1. Marijn was daarna dichtbij een nieuwe voorsprong, maar zijn inzet was niet hard genoeg. Na de time-out was er een vrije trap voor Soest nadat Lasse was gevloerd. Helaas kwam er geen doelpunt uit. Daarna ging het snel. Sietse gaf een voorzet aan Niels, maar het was de verdediger van DOVO die de bal in zijn eigen doel gleed, 1-2. Even later lukte de combinatie wel en kon Niels na een passie van Sietse 1-3 maken. Niels had ook de 1-4 op de schoen, maar de bal werd uit het doel geweerd. Toch kwam voor de rust Soest nog tot scoren door Kay en scoorde DOVO nog tegen, 2-4.

Net na rust kon Sietse zijn doelpuntje mee pikken, 2-5 en maakte Marijn met een mooi lobje de 2-6. Marijn scoorde ook bijna de 2-7 nadat Sietse de bal tegen de keeper aanschoot. Een kleine verslapping achterin zorgde helaas weer voor een tegentreffer van DOVO, 3-6. De marge werd weer 4 toen Niels eerst 2 man passeerde en met slepende beweging de 3-7 kon binnenschieten. Vlak voor de laatste rustpauze schoot Hidde de 3-8 op het bord.

In het laatste kwart waren er nog een paar mooie reddingen van Max nodig om DOVO niet te dichtbij te laten komen. Zowel Hidde als Ivar hadden de mogelijkheden om te scoren, echter kwamen net wat kracht tekort. De broertjes Vlaswinkel hadden ook nog een mooie kans om samen te scoren, alleen begon Hidde vlak voor de keeper te twijfelen en kreeg de bal niet bij Sietse, maar in de handen van de keeper.

Soest zette weer wat aan en via 2 x Dean en Hidde werd het 3-11. DOVO maakte uiteindelijk het laatste doelpunt van de wedstrijd en zette de 4-11 eindstand op het denkbeeldige scorebord.

Volgens de aanwezige ouders was het een mooie wedstrijd en liep het gesmeerd. Zoals gezegd dachten ze in de eerste paar minuten dat DOVO zou gaan winnen, maar toen trokken onze helden uit Soest de wedstrijd naar zich toe.

Volgende week zaterdag staat de topper tegen VRC JO12-1 op het programma. VRC staat op 1 punt achterstand en zal er alles aan doen om de koppositie over te nemen. De aanvang is om 9:45 uur. De jongens hopen weer op de steun van de ouders.