Succesvol Plan B bij VFC

S.O. SOEST O19 1 SLUIT WEEK GOED AF TEGEN AMSVORDE O19 1

Zondag 28 oktober 2018

Na het teleurstellende gelijkspel vorige week tegen AFC Quick 1890 speelde de O19-1 afgelopen dinsdagavond in Mijdrecht de bekerwedstrijd tegen Argon O19-2. Argon speelt een klasse hoger en werd daarbij nog eens versterkt met spelers uit Argon O19-1. De eerste twintig minuten van deze wedstrijd was het even wennen aan het hoge tempo wat Argon op de mat legde, daarna kregen onze jongens steeds meer vat op het spel van Argon. Door twee individuele fouten aan onze zijde ging Argon met een 2-0 zege door naar de volgende ronde in de beker. Gelet op de kansen in de tweede helft had er meer in gezeten.

Het vertoonde spel gaf echter veel vertrouwen voor de wedstrijd tegen koploper Amsvorde, die nog zonder puntverlies was. Soest begon prima aan de wedstrijd met Lex van Ginkel (O17-1) als doelman i.v.m. de afwezigheid van Sten. Amsvorde werd vanaf het begin onder druk gezet, waardoor zij veel de lange bal moesten hanteren, die goed werden opgevangen door onze verdedigers. In de 7e minuut kopte een centrale verdediger van Amsvorde te zacht terug op zijn doelman, Miquel die druk op de bal zette wist wel raad met deze kans 1-0, direct daarna schoot Youp de bal naast het doel na een voorzet van Dion.

Na een kwartier spelen een aanval via de linkerzijde, opgezet door Huey, die de bal diep terug kreeg van Ticho en vanaf de achterlijn terug legde op Miquel, die geheel vrij kwam omdat Dion goed in liep richting het doel en zo de ruimte creëerde. Miquel schoot lekker binnen 2-0. Soest ging goed door en kwam nog enkele malen via een diepe bal dicht bij het doel van Amsvorde. Youp zijn schot werd gekeerd door de doelman en Dion kreeg de bal 2x ongelukkig mee, waardoor hij niet direct in kon schieten. Hij zette wel na een knappe actie en steekbal Miquel voor de doelman van Amsvorde, één schijnbeweging was genoeg voor de ruimte om de bal langs de doelman te plaatsen 3-0 (hattrick). Voor de rust, na wederom een knappe loopactie de kans voor Miquel op zijn vierde treffer, de bal werd op de paal geschoten.

Na de rust een wat mindere periode, Amsvorde zette iets hoger druk, waardoor het tempo van spelen omhoog moest, maar dit enkele malen leidde tot balverlies omdat we te veel gingen lopen met bal. Dit leidde ook de tegentreffer in, balverlies aan de linkerzijde en een snelle omschakeling van Amsvorde betekende 3-1. Dion werd hierna knap twee keer vrij gespeeld, de doelman pakte de 1e bal knap en de 2e ging hard net naast het doel van de gasten. Uit een hoekschop van Ticho was het alsnog Dion die vandaag zijn goaltje mee kon pakken 4-1. Uit een voorzet schoot de spits van Amsvorde bij de 1e paal een bal naast.  Luc kwam net een pas te kort  om na een diepe bal te scoren, waarna de ingevallen Badr vanuit een moeilijke positie de bal vanaf 15 meter in de kruising schoot 5-1. Goede overwinning tegen een tegenvallend Amsvorde, die mogelijk net als Soest vorige week een mindere dag hadden. Volgende week uit naar de volgende concurrent op de ranglijst, Woudenberg O19-1 , aanvang 14.30 uur.  Ook een ploeg, net als Quick, waar we het altijd moeilijk tegen hebben. De lijn van vandaag voort zetten om met een goed resultaat terug te komen.