JO14-4 naar Volendam

Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-3 wint weer en blijft op titelkoers

Zaterdag 03 november 2018

Soest, zaterdag 3 november - op het echte voetbaltijdstip van 14:30 uur stond de wedstrijd tussen de nummer 1, SO-Soest JO17-3 en de nummer 8, SV Laren JO17-2 op het programma.

Soest ligt nog steeds op titelkoers maar door het telkens overwicht wat Soest op de tegenstanders heeft lijkt het dat ten koste van de motivatie gaat en sluipt er iets in de ploeg wat een trainer / coach nou net precies niet wil zien.

Wanneer er vandaag een tegenstander staat die tot het gaatje wil gaan wordt Soest vanzelfsprekend uitgedaagd om alles te geven .

Onder een stralende zon werd er afgetrapt en terwijl het beginsignaal van de scheidsrechtersfluit nog in de verte klonk was het Lucas die binnen 50 seconden het net al wist te vinden: 1-0. Een droomstart natuurlijk en betekende dit een voorbode op een monsterscore? Binnen een kwartier stond er al een tussenstand van 4-0 op het bord.

Een eerste helft waarin de thuisploeg de dienst uitmaakte en waar het een wonder was dat de kleedkamers met een “maar” 5-0 ruststand opgezocht werden.

Het waren de gasten uit Laren die de rug rechten en met motivatie de 2e helft begonnen. De thuisploeg kwam door een aantal tactische wijzigingen van SV Laren niet echt meer in haar spel. Balverlies door ongeconcentreerd spel, gemiste kansen, gemakzucht en irritatie zorgen er voor de gasten de 2e helft zelfs twee keer wisten te scoren. Nam niet weg dat Soest na 80 minuten als winnaar van het veld mocht lopen: 8-2.

Doordat directe concurrent KVVA met 15-1 vandaag had gewonnen van Zuidvogels werd er stuivertje gewisseld en neemt de ploeg uit Amersfoort de gedeelde koppositie over met 1 (!!) doelpunt meer.

De competitie blijft onvoorstelbaar spannend en het lijkt het sterk op de competitie op 8 december in een thriller in de uitwedstrijd tegen KVVA beslist zal gaan worden.

Volgende week zaterdag 10 november om 11:00 uur wacht eerst de uitwedstrijd tegen BVV ‘31 JO17-3.

Doelpuntenmakers: 3x Lucas, 2x Tijme, 1x Jesse, 1x Joeri, 1x Jordi.

SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur