S.O. SOEST O19 1 BEZORGT WOUDENBERG O19 1 EERSTE NEDERLAAG 4-5

Zondag 04 november 2018

De O19 1 ging gehavend richting Woudenberg om aan te treden tegen een ploeg die dit seizoen in de competitie nog geen punten had verspeeld, maar wel twee wedstrijden minder had gespeeld vanwege afgelastingen (?). Een geduchte tegenstander en zeker één van de beste ploegen in deze afdeling. Na donderdagavond twee afmeldingen: Koen (blessure) en een zieke Stijn haakten af. Gelukkig zijn de selectiegroepen in de breedte op dit moment uitstekend en werden Max en Tom na de wedstrijd van de O17 1 ingevlogen zodat zij na de rust nog ingezet konden worden, waarvoor dank. Woudenberg liet direct in het begin van de wedstrijd zien dat zij moeilijk te verslaan zijn, voordat onze jongens één keer aan de bal konden komen lag de bal al achter Sten, een aanval over de linkerzijde van Woudenberg werd goed voorgegeven en binnen getikt door de spits. Soest was direct wakker en ging op jacht naar de gelijkmaker, die had al snel kunnen vallen. Soest kreeg veel kansen na goed lopende aanvallen, die meestal begonnen bij de controlerend spelende Miquel. Youp zag twee schoten van dichtbij door de doelman verwerkt worden tot een hoekschop, uit twee strakke hoekschoppen van Ticho kopte Huey de bal over het doel en kort daarna Youp naast het doel.   Woudenberg zorgde voor gevaar door een snelle omschakeling, maar zij waren de 1e helft slordig in de eindpass. De Soest verdediging met Ivo, Wouter, de met een blessure spelende Luc en Huey gaf voor de rust niets meer weg.  Na het uitspelen van zijn tegenstander door Badr gaf hij Dion de kans om te scoren, maar ook deze keer was de doelman de baas. De verdiende gelijkmaker kwam van Didier, na een aanval over diverse schijven, versnelde Didier met bal en waar de tegenstanders een pass verwachtten slalomde Didier richting de doelman, die nu kansloos was 1-1.  Een lob van Didier over het doel van Woudenberg was te hard. Kort daarna legde Didier de bal terug op Dion, die vanaf rechts met zijn linker de bal in de verre hoek schoot 1-2.

Na de rust kreeg Dion direct de kans om de voorsprong te vergroten, de voorzet van Badr werd naast het doel gekopt, de 1-3 kwam alsnog van Dion, Ticho speelde de bal diep, de doelman vergiste zich in de snelheid van Dion, waardoor de weg open lag richting het doel.  Kort daarna kwam Woudenberg op 2-3 door geen communicatie bij onze jongens achterin en twijfelachtig ingrijpen.  Uit één van de volgende aanvallen van Woudenberg gaf de scheidsrechter een strafschop, de overtreding werd aan Soest -zijde niet gezien, uiteraard welaan de zijde van de tegenstander, na raadplegen van grensrechter Ron, veranderde de arbiter zijn beslissing en werd het een vrije bal voor Soest. Geluk aan onze zijde want in plaats van een mogelijke 3-3 werd het kort daarna 2-4, Ticho zette aan via de rechterzijde na een diepe bal van Ivo. De voorzet van Ticho werd ingeschoten en via de doelman kwam de bal  voor de voeten van Didier, die je deze kansen niet moet geven, doelpunt.  Na deze voorsprong bleef Soest te veel gericht naar voren waardoor de afstanden voor de middenvelders te groot werden en er te weinig controle was. Woudenberg bleef gevaarlijk en kwam op 3-4. De geblesseerde Luc werd vervangen door Max.  Woudenberg ging meer risico’s nemen op zoek naar de gelijkmaker en wederom viel de goal aan de andere zijde, Wouter zag de ruimte bij Didier, die Youp vrij speelde, 3-5.  Tom kwam voor Badr om meer controle te krijgen op het middenveld, de linies bleven echter te veel uit elkaar spelen, Woudenberg kwam op 4-5 na een uitstekende actie van de linksbuiten. In de laatste tien minuten was de beste kans voor Soest. Dion schoot eerst tegen de doelman, de bal stuitte terug voor zijn voeten, waarna de paal een doelpunt voorkwam. Met weinig blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Drie punten tegen een concurrent voor de bovenste plaatsen, dan kan je alleen maar tevreden zijn. Komende dinsdag speelt Jong S.O. Soest om 20.30 uur te Hilversum/Loosdrecht tegen  Jong Victoria. Volgend week voor de O19 1 een vrij weekend, 17-11 thuis tegen Candia’66 O19 1.