SO Soest VR1 nemen punt mee uit IJsselstein

Dinsdag 06 november 2018

In een doelpuntenrijk duel kwam SO Soest niet verder dan een 3-3 stand bij VVIJ. Helaas moest keepster Caressa Blankenstein zich eerder deze week ook toevoegen aan de lijst van gebleseerden. Hierdoor stond de keepster Anaï el Hamdioui uit de MO19 onder de lat en maakte zij haar debuut voor de Vrouwen 1.
In het eerste halfuur was het duidelijk dat SO Soest de betere ploeg was. De speelsters wisten elkaar goed te vinden. Na een combinatie waarbij Lisa Blankenstein op het middenveld een speelster van VVIJ de verkeerde kant op stuurde kwam Annabel Pronk vrij voor de keepster en ronde de 0-1 af.

Een verdiende voorsprong op basis wat SO Soest liet zien. Toch kwam er via een bijzonder moment in de wedstrijd de gelijkmaker voor VVIJ. De bal bevond zich na een dwarrelbal voor de doellijn maar de scheidsrechter bepaalde anders en zonder overleg met de grensrechter werd de 1-1 goedgekeurd. De gelijkmaker en de wijze hierop had zijn invloed op de wedstrijd. Er kwam meer tegenslag en het begon beide kanten op te gaan.

De Soester vrouwen bleven positief voetballen en er werd veder van het doel af geschoten. Dit leverde een mooi hoog schot op van Bowy Roest waar de keepster geen redding aan had. 1-2.

Ook deze voorsprong zou niet lang duren want na een snelle uitbraak van VVIJ kon de bal niet goed onder controle worden gebracht door de keepster en stond de gelijke stand weer op het bord 2-2. Het laatste halfuur voor rust leek het te stormen in het veld, beide teams waren gedreven om de voorsprong te nemen maar Lynn van Kordelaar was degene die er voor zorgde dat de 2-3 gemaakt werd voor de Soesters.

Het leek op een voorsprong in de rust, maar in de slotseconden van de eerste helft kwam er toch de gelijkmaker, opnieuw een knullige situatie waar de vraagtekens de grootste rol hebben van de beslissingen die er gemaakt werden door de scheidsrechter.

Na de rust waren er weinig hoogtepunten. SO Soest ging er nog voor maar er zat niet meer in. Er was nog wel een actie die bijna de voorsprong opleverde. Na een goed genomen vrije trap van Demi Mossing Holsteijn leek de bal de kruissing in te gaan. Helaas kon de keepster van VVIJ er net nog een hand tegen aan krijgen zodat de gelijke stand bleef staan.

Volgende week speelt SO Soest VR1 de thuiswedstrijd en kraker tegen Aurora VR1. Deze wedstrijd trapt af om 12:30.