Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

SO Soest Vrouwen 1 verliest tegen oude bekende

Dinsdag 13 november 2018

Een goed aantal bezoekers zag SO Soest sterk beginnen tegen SV Aurora. De selectie, aangevuld met speelsters uit de vrouwen 2, liet vanaf de aftrap zien dat het de leiding wilde nemen. Dit gebeurde ook want de Soesters kwamen verdiend op voorsprong door een prachtig afstandschot van Robin Schueler. Dit zorgde voor ontlading aan de zijkant want er was flitsend gestart tegen een lastige tegenstander.

De gehele eerste helft was het SO Soest dat het betere voetbal liet zien. Annabel Pronk had de kans om de stand uittebreiden nadat de verdediging van de bezoekers slordig de bal inleverde. Helaas stuitte ze op de keepster en bleef het bij 1-0. Geheel tegen verhouding kwam SV Aurora nog voor de rust op een gelijke stand. Eerste instantie leek de lat nog redding te brengen maar de inkomende aanvalster maakte de rebound koppend af en zo stond de russtand op 1-1.

In de tweede helft pakte SO Soest het spel weer op. Er onstonden nieuwe kansen maar dit leverde geen doelpunt op.

Een opvallend moment in de wedstrijd was het tweede doelpunt van SV Aurora. De bal kwam uit een aanval terecht bij keepster Iris van Hamersveld, de bal leek een effect te hebben en verdween rollend over haar handschoen het doel in, 1-2. Een onverwachte achterstand op basis wat SO Soest liet zien.

Nadat SV Aurora de voorsprong had genomen begon het ook meer te voetballen en onstonden er kansen. De zure appel was dan ook de 1-3 die na een voorzet vanaf de zijkant door iedereen gemist werd en binnen kon worden geschoten. Ondanks de achterstand bleef SO Soest proberen  de aansluitingstreffer te zoeken. Dit lukte want na een mooi voorzet van Amy van Duinkerken kon de inkomende Annabel Pronk de 2-3 achter de keepster schieten.
Helaas voor de Soesters bleef het bij deze stand. Er kan met opgeheven hoofd toegewerkt worden naar de volgende thuiswedstrijd tegen SV Houten.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur