SO Soest 3 - Kampong 3 5-2

Woensdag 14 november 2018

Het leuke aan voetbal is dat er zoiets ondefinieerbaars bestaat als ' de vorm van de dag' . Zo speelden we onlangs tegen Diemen en hadden we 26 kansen nodig om 1 doelpunt te maken. Zat niet mee! Met name Jasper besloot hier van te leren om vervolgens het beste mee te nemen naar de rest van het seizoen. Vandaag Kampong 3. Rare ploeg. In het kwartiertje warmlopen werd al duidelijk dat we vol aan de bak moesten vandaag. Kampong had de uitstraling van de kampioen; bravoure, teamgeist, goede spelers, irritante spelers, tactische spelers. Ze misten alleen twee spelers die wij wel hebben; spelers van graniet en een die doelpunten kan maken.

De wedstrijd ging vanaf de eerste minuut va banque. Kampong ging vol op de aanval maar Soest 3 had de messen geslepen en speelde ook met de intentie om vooruit te voetballen. Gesteund door Ingvar ( zijn contract ligt nog steeds klaar ter ondertekening) Sverre en Tijn konden wij prima partij bieden tegen de beste ploeg die we tot nog toe zijn tegen gekomen in de 2e klasse. Binnen enkele minuten stond de wedstrijd op scherp nadat de mid—mid van Kampong dacht dat hij de man van graniet met zijn neus tegen de vlakte kon krijgen. Hij kwam van een koude kermis thuis, de +100 kilogrammen van Gerdo bleken iets te veel voor de neus van het beste mannetje. Dat Kampong hierop moord en brand schreeuwde om een rode kaart was logisch aangezien ze ook irritante spelers in de ploeg hadden. De wedstrijd was los en Jasper ook. Zoals gezegd had hij de afgelopen weken een studie ' effectiviteit in de zestien'  afgerond en het regende een kwartier lang doelpunten. Binnen no time had hij met een heuse hattrick een 3-0 voorsprong op het bord gezet en de wedstrijd leek met nog 65 minuten te spelen gespeeld. Toch voelde je aan alles dat dit niet zo was. Kampong was geslepen en had gewoon een hele goede ploeg. In de eerste helft werden nauwelijks kansen weggegeven op een paar corners na. Kampong had hier een goed concept voor bedacht; balletje strak voor en met zijn allen inlopen. Na 3 keer hadden we het door en toen lag de bal ook in het netje. De grijze vos van Kampong werd iets teveel ruimte gegeven waarna hij de bal mooi binnen volleyde. Het was weer een wedstrijd en Kampong had de teamgeist weer gevonden. Niets was minder waar voor de ietwat hautaine voetbalhockeyboys uit Utrecht, ze hadden na drie keer nog niet begrepen dat Jasper de man was om te verdedigen. Alle aandacht ging naar Gerdje en daar profiteerde Jasper optimaal van. Met zijn vierde van de ochtend leek hij de wedstrijd definitief in het slot te gooien en daarmee verdiende Jasper meer dan terecht de Man of the Match prijs van de dag.

In de rust gierde het van de voetbal clichés in de kleedkamer; goed starten, kort zitten, hou die 7 in de gaten, geduld houden want die kans komt wel, van het doel af verdedigen en nog veel meer geleuter van de koude grond. Het was prachtig om te zien dat Kampong vol gas gaf en Soest met man en macht moest verdedigen. Pieter stond 2x goed opgesteld echter bij een derde kans moest hij ingrijpen met een penalty tot gevolg. Deze werd bekwaam binnen geschoten en Kampong geloofde met nog 35 spelen in een resultaat. Het was vrouwen en kinderen eerst met een bikkelharde wedstrijd tot gevolg. Soest 3 liet haar tanden zien en Kampong schopte vrolijk met ons mee. De minuten kropen voorbij waardoor we meer grip op deze goede ploeg kregen. Kampong werd niet echt gevaarlijk meer en wij konden uitlopen naar 5-2. Het was uiteindelijk Ingvar die alle hoop van Kampong aan diggelen schoot. Ook al moest alles uit de kast gehaald worden om deze ploeg te stoppen; een puik resultaat tegen een ploeg die al anderhalf jaar niet had verloren. Volgende week hebben we aan een driepunter genoeg om de eerste periode te pakken. Nacompetitie is natuurlijk totaal onwenselijk dus ik verwacht dat ondergetekende inde spits staat en Gerdo rechtsback. Jasper linksback en Paultje rechtsbuiten. Kortom; komt goed!