SO Soest
SO Soest
Voetbalkamp 2023

Bekijk de foto's van het voetbalkamp

Foto's

Geslaagd vrijwilligersfeest

Geslaagd vrijwilligersfeest

Plezier in beeld

Plezier in beeld

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Beleving/verslag JO8-Blauw eerste seizoenshelft

Lees het verslag

Gastgezinnen gezocht

We zoeken nog 20 gastgezinnen voor het
International Talent Toernament op 10 en 11 juni.

Wie helpt?

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

SO Soest speelt ook volgend seizoen in de tweede klasse!

Lees het verslag

SO Soest JO12-1 op titelkoers

Zondag 18 november 2018

Na twee weken weer een verslag van JO12-1. Beide wedstrijden werden in winst omgezet en concurrent CJVV JO12-2 speelde gelijk, waardoor de voorsprong op CJVV 3 punten bedraagt. Soest speelt over 2 weken tegen CJVV, dus dan kunnen de boys aan de bak om de voorsprong op CJVV te vergroten.

Op dinsdag 6 november stond er een leuke oefenwedstrijd tegen 1ste klasser Roda’46 JO12. Een mooie test voor de boys om te kijken waar ze staan. In het begin van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op, maar in de loop van de wedstrijd werd Roda’46 iets sterker en wonnen ze met 3-6. Van wat er verteld werd heeft Soest goed gespeeld en vooral Max had er paar mooie reddingen.

Vorige week zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Valleivogels JO12-1 op het programma. Uw trouwe verslaggever kon daar helaas niet bij zijn, maar hoorde wel uit de berichtgeving van de aanwezige toeschouwers dat JO12-1 in de 1ste helft het wel weer te makkelijk opnam. Er werd slordig gespeeld en balletjes over 5 meter kwamen niet altijd goed aan. Voorin stond het vizier ook niet helemaal scherp. Na een donderspeech van Dirk gingen de boys eindelijk beter voetballen en werd er uiteindelijk met 7-1 gewonnen door doelpunten van Floris 2x, Kay 2x, Quincy, Hidde en Marijn.

Gisteren ging de reis naar Hooglanderveen om daar tegen de plaatselijke JO12-3 te voetballen. Iedereen was aanwezig en was gebrand om ook hier weer de punten in de tas mee naar huis te nemen. Dat liep in het begin van de wedstrijd toch even anders. Tegen de verhouding in kwam Hooglanderveen via een vrije trap op voorsprong, 1-0. Soest kreeg wat kleine kansjes en na een mooie actie van Kay kon Dean de bal in de verre hoek schieten, 1-1. Hierna was het Soest die de druk op de uitstekende keeper van Hooglanderveen opvoerde, maar de bal wilde er niet in. Zoals de voetbalwet ook wel zegt, als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander en door balverlies maakte Hooglanderveen de 2-1. Gelukkig was Hooglanderveen zo aardig om een schitterend eigen doelpunt te maken. Uit een voorzet van Dean schoot de verdediger de bal onhoudbaar in de kruising van zijn eigen doel, 2-2. Soest was kennelijk wakker geschut, want ze gingen iets beter voetballen en zowel Dean als Quincy had een mooie kans om Soest op voorsprong te zetten wat net niet lukte. Toch kwam Soest wel op voorsprong en hoe, Hidde stoomde op en schoot van grote afstand de bal via de vingertoppen van de keeper in de kruising, 2-3.

Na de rust werd het al snel 2-4 door Niels die een mooi samenspel van Dean en Kay met een bekeken schot in de hoek afrondde. Hooglanderveen liet het niet bij zitten en doordat de bal door Soest werd ingeleverd kon de spits de aansluitingstreffer maken, 3-4. Hooglanderveen ging nu de druk opvoeren om de gelijkmaker te maken, wat voor Soest echter ruimte voorin betekende. Nadat Kay was gehaakt, schoot Hidde de toegekende vrije trap met een mooie schuiver in het doel, 3-5. Kay kreeg het nu ook op zijn heupen en maakte met een mooie actie de 3-6 en 3-7. Vooral de 2de was een mooie, aangezien hij uit de draai de bal achter de keeper schoot. Het verzet van de thuisploeg was gebroken en Max kreeg bijna geen spits meer voor zijn neus. Soest liep uit naar 3-9. Eerst was het Niels die de verdediging zoek speelde en 3-8 maakte. Daarna had Dean 3 x de paal en 1x de keeper nodig om tenslotte de bal op de lijn kon tikken, 3-9. Soest had nog wel mogelijkheden om de dubbele cijfers te halen, een schot van Hidde raakte de kruising, maar dat zou wel erg geflatteerd zijn.

Al met al dus 2 wedstrijden gespeeld die slecht werden begonnen, maar toch eindelijk met groot verschil werden gewonnen. A.s. zaterdag speelt de JO12-1 een oefenwedstrijd tegen VVIJ JO12-1, een 1ste klasser. Eens kijken of de boys hier tegen op gewassen zijn. Aanvang 11:00 uur bij SO Soest.

Zaterdag 1 december staat de topwedstrijd tegen CJVV JO12-2 op het programma. Zoals gezegd staat CJVV nu op 3 punten en zal er alles aan doen om de koppositie over te nemen. Zeker als ze a.s. zaterdag tegen Nieuwland de wedstrijd winnen. Dan komen ze gelijk in punten met 1 wedstrijd meer gespeeld. De aanvang is om 10:30 uur op Sportpark Vermeerkwartier in Amersfoort . De jongens hopen zeker dan op de steun van de ouders.

Aldus een “zenuwachtige” ouder.

Filmpje doelpunt

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

YourLease U12 Talent Tournament 10 en 11 juni  
Bram Bartels Toernooi Zaterdag 17 juni  
Algemene Ledenvergadering (statutenwijziging) Maandag 19 juni 19:30 uur
Bas Bakker Toernooi Zaterdag 24 juni voor senioren mannen en vrouwen  
Uitje Klup van 100 Zondag 25 juni  

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Wonnink [kopie]
Van Hengstum [kopie]
ING [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Optimum [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Hengel [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Boedelz [kopie]
Yourlease [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
BIN System [kopie]
Smorenburg [kopie]
Dijkstra [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
MidCoat [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Overhees [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Bikedeals [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Reto internetburo [kopie]
KOK [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Mega Tegels [kopie]
WeFulfil [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Brouwer [kopie]
Kostencheck [kopie]
Bres [kopie]
Votrans [kopie]
De Jong [kopie]
Heineken [kopie]
Dam [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Reijerse [kopie]
Hoogt [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Catering Centraal [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88