Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-3 is ook in fysieke zware wedstrijd de winnaar

Zondag 18 november 2018

Soest, zaterdag 17 november - wedstrijd 8 stond op het programma, de 1 na laatste thuiswedstrijd; SO Soest JO17-3 - VVZA JO17-2. Bij voorbaat was bekend dat het vandaag een fysiek zware wedstrijd zou gaan worden. Onze gasten wisten ondanks een minieme nederlaag ( 5-7 ) tegen concurrent KVVA toch 5 keer te scoren.

Omdat de geplande scheidsrechter voor deze wedstrijd met een blessure moest afhaken werd het nog spannend of de wedstrijd nog wel doorgang kon vinden. Gelukkig heeft scheidsrechter Faasse dit voorkomen en met 20 minuten vertraging kon de wedstrijd beginnen.

Zoals vooraf door de coach aangegeven werd er direct vanaf de aftrap meteen vroeg druk gezet wat al na 3 minuten in een mooi doelpunt; van dichtbij wist Jesse met een bekeken bal de openingstreffer voor zijn rekening te nemen: 1-0.

Altijd een prachtig scenario om een wedstrijd op die manier te mogen beginnen. De gasten uit Amersfoort lieten zich enkel niet het veld uit slaan wat bleek uit de vechtlust die deze ploeg op de mat legde. Er werden harde duels uitgevochten en af en toe wisten ze gevaarlijk door te komen maar door goede reddingen van keeper Kevin wist Soest haar doel schoon te houden, sterker, het was Lucas die in de 30e minuut de score verdubbelde: 2-0.

Met deze tussenstand werd de rust opgezocht.

Dat de strijd gestreden was, dat VVZA de hoop had opgeven, was totaal geen sprake; in de 64e minuut wisten ze zelfs de aansluitingstreffer te maken; 2-1. Voor Soest een zeldzaamheid omdat de ploeg met 4 tegendoelpunten de minst gepasseerde defensie heeft!

64 minuten lang werd er door 22 spelers om iedere meter verbeten gestreden wat resulteerde in een vermakelijke wedstrijd, niet zo zeer vanwege prachtige acties maar vooral van de strijd en passie van beide ploegen.

Tot 1 minuut na het tegendoelpunt ontstond er kortsluiting bij 1 speler van VVZA. Met een complete onbezonnen actie mocht deze met rood vertrekken. SO Soest reageerde zeer professioneel door direct weg te lopen uit alle commotie en bij elkaar te gaan staan zodat de vlam niet verder in de pan zou slaan. Een groot compliment naar de ploeg!

In deze situatie beoordeelde de scheidsrechter ook een actie die in zijn ogen een gele kaart voor Boris waard was waardoor beide ploegen met 10 man verder moesten.

Dat de thuisploeg niet van slag was en liet zijn steeds volwassener te worden bleek uit het feit dat Jesse in de 71e en 73e minuut de voorsprong wist uit te breiden naar een comfortabele 4-1!

Omdat de honger nog niet gestild was, was het slotakkoord voor Bas. Na een prachtige actie zelf opgezet op de helft van de tegenstander wist hij met een mooi gekruld schot de keeper kansloos en beloonde een goed optreden van hem zelf; 5–1.

Volgende week zaterdag 24 november 10:50 uur de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 3 Eemnes JO17-2.