FC Weesp 2 - SO Soest 3 3-3

Vrijdag 23 november 2018

Wat kan je als mens toch soms genieten van een zondagje voetbal. De gemiddelde amateur vindt zichzelf een hartstikke goede voetballer maar er zijn soms van die zondagen dat het niet zo lekker loopt. Afgelopen zondag was er zo een...... Liep niet zo lekker maar er werd wel gelachen.

Weesp uit. Laagvlieger in de 2e klasse, matige ploeg. Soest trad aan met 14 geblesseerden en Sverre. Ook voor Sverre lijkt er een contract klaar te liggen overigens, dank voor de goede inzet! Vanaf de eerste balomwenteling was het duidelijk dat Soest 3 een hele lange voetbaldag tegemoet ging. Aanvallen was moeizaam aangezien Jasper er niet bij was (geblesseerd), Gerdje zijn liezen nog niet helemaal kapot had gelopen dus hij moest aantreden, Hans kreeg de bemoedigende boodschap dat hij 90 minuten moest spelen na langdurige enkelrevalidatie, Pietje had een ATV'tje, Jorrit had een inschatting gemaakt van de loopgrage, overenthousiaste, rozeschoenendragende goudentanden spitsen en dacht; dit wordt een hele lange wedstrijd. Uw verslaggever had na 11 seconden door dat doseren het beste was. Wissels waren er wel maar goed voor maximaal 11 minuten. Kortom; gelukkig hadden we Paul. Die zweepte de ploeg goed op om het maximale te leveren en daarmee kwamen we de slechtste eerste helft in jaren (hotseknotsbegoniavoetbal kreeg een nieuwe dimensie) door zonder schade aan het doelsaldo.

In de rust werd de tactiek nog eens goed doorgesproken en het idee was om op de spreekwoordelijke nul te spelen om van daaruit die ene kans die altijd per helft komt, te pakken. Dit pakte niet zo lekker uit. De fitheid om Weesp tegen te houden was na een uur spelen volledig weg, waarna de thuisploeg zijn kansen pakte. Binnen no-time stond het 3-0 en dat kwam niet omdat Weesp zo goed was maar omdat Soest 3 de energie niet meer had om vooruit te voetballen. Het leek er op dat we de schade maar moesten beperken om niet helemaal voor schut te staan. Gelukkig maakte Gerdo de 3-1 waarna iedereen er eigenlijk wel vrede mee uit. Toch bleek deze treffer voor wat onrust te zorgen bij de thuisploeg. Nick ging wat dieper spelen en de centrale verdediger van Weesp was zo oliedom om vrolijk mee ten aanval te gaan. Het was wederom Gerdo die met zijn allerlaatste krachten de 2-3 binnenschoot en dit was het signaal om toch nog voor een resultaat te gaan. Er werd gebuffeld, geploeterd, aangemodderd en met de moed der wanhoop werd de aanval gezocht. Dit lukte niet omdat we geen energie meer hadden. Toch werd uit het niets Mike de diepte ingestuurd en hij rondde bekwaam af met een 3-3 op het scorebord. Deze gelijkmaker zorgde ervoor dat Mike de dagprijs pakte, want zijn treffer bleek de laatste van de wedstrijd. Een onmetelijk slechte wedstrijd waarbij de temperatuur van het bier na afloop nog het beste in vorm was. Toch is een eindresultaat van 3-3 na een 3-0 achterstand eigenlijk een overwinning, zeker omdat hiermee de 1e periodetitel werd ontlopen. Kortom; prima!