SO Soest JO17-3 loopt rood aan maar wint met 9 man!

Zondag 25 november 2018

Eemnes, zaterdag 24 november - Op het keurig verzorgde complex van SV Eemnes stond vandaag om 10:50 uur de wedstrijd SV Eemnes JO17-2 tegen SO Soest JO17-3 op het programma. Een ware topper gezien de stand op de ranglijst; de nummer 2 ( gedeeld eerste ) SO Soest tegen de nummer 3 Eemnes.

Op de langdurig geblesseerde Vincent na was de ploeg uit Soest compleet en was iedereen gebrand op een goed resultaat. Het waren de mannen van de Bosstraat die uitstekend van start gingen; een geweldige pass over 25 meter van verdediger Leon op de stropdas van linkerspits Tijme werd door laatstgenoemde met een fabelachtige lob over de keeper prachtig afgemaakt; 0-1. Wederom een droomstart waar deze ploeg patent op lijkt te hebben.

Daar waar men zou denken dat het een eenvoudige ochtend zou worden kwam bedrogen uit! De thuisploeg liet zien totaal niet van slag te zijn en probeerde onder druk vandaan te voetballen door razendsnelle uitbraken en veel fysiek in de wedstrijd te leggen. De strijd van Eemnes werd beloond; in de 10e minuut lieten ze Kevin kansloos en tekenden voor de gelijkmaker; 1-1.

Omdat er van beide kanten tegen het randje van het toelaatbare werd gevoetbald hield de leidsman het kort wat resulteerde in een aantal vooraankondigingen richting Soest spelers. Uit het niets greep de scheidsrechter in de 11e minuut naar zijn borstzak om daar een gele prent uit te toveren bestemd voor Jesse vanwege aanmerkingen op de leiding.

De thuisploeg rook bloed en zette extra aan door een verdediger in te wisselen voor een extra aanvaller. Tot overmaat van ramp vertrok er zich een dramatisch scenario: in een stevig maar fair duel waar Lucas en een speler voor de bal gingen zag de scheidsrechter een overtreding en greep wederom naar zijn borstzak om nog een gele kaart te tonen. Dit keer mocht Lucas met 10 minuten tijdstraf inrukken.

Uit frustratie over de gegeven gele kaart applaudisseerde Lucas richting de scheidsrechter die vervolgens weer een greep deed naar zijn welbekende borstzakje waar nog een gele kaart in bleek te zitten: 2x geel en dus rood voor Lucas.

Ondanks de ondertalsituatie van 9 man lieten de gasten zien de beschikking hebben over een zeer grote dosis strijdlust gezien het feit Jordi Soest in de 22e minuut op voorsprong zette; 1-2!! Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Een wedstrijd anders dan de voorgaande; er moest nu gebikkeld worden en hier werden geen cadeautjes geven! Hier werden van jongetjes mannen gemaakt. Omdat de tijdstraf van Jesse erop zat kon de tweede helft beginnen met 10 man van Soest tegen een volwaardig elftal van Eemnes. Zaak was het om die 1-2 voorsprong te handhaven met 10 man wat een zeer lastige opgave natuurlijk is. Met nog 3 wedstrijden ( inclusief deze ) tot einde en met het zicht op een kampioenschap mochten er geen punten meer verloren gaan en was winst essentieel.

Welgeteld 2 minuten na rust leek het sprookje om kampioen te worden verder weg  dan ooit te komen staan omdat de scheidsrechter verder ging met het uitdelen van prenten; Jesse ontving na een overtreding een terecht tweede gele kaart wat dus om werd gezet in rood. Soest was terug bij af en stond voor een schier onmogelijke taak om met 9 man de 1-2 voorsprong 37 minuten lang te verdedigen.

In deze 37 minuten zijn veel spelers en supporters ( en de coaches ) 20 jaar ouder geworden! De thuisploeg zette Soest zwaar onder druk maar met waanzinnig teamwork, een ongelooflijke inzet en een fantastische inzet wisten de gasten, soms met kunst en vliegwerk, de voorsprong van 1-2 te behouden!!! Deze 3 punten horen er eigenlijk 6 te zijn! De ontlading bij spelers, coaches en meegereisde supporters was groot! Iedereen heeft gevochten als leeuwen en een meer dan prachtig resultaat bereikt wat een groot compliment een iedere speler en het hele team is!

Doordat de wedstrijd van KVVA vandaag werd afgelast gaat Soest met 1 wedstrijd mee gespeeld alleen ( ongeslagen ) aan kop met 27 punten uit 9 wedstrijden gevolgd door KVVA met 24 punten uit 8 wedstrijden.

Volgende week zaterdag om 14:05 de eennalaatste wedstrijd en de laatste thuiswedstrijd tegen de nummer 9 Wasmeer JO17-3.