SO Soest
SO Soest
We mogen weer trainen met de jeugd!

We mogen weer trainen met de jeugd!

We zijn weer begonnen!

We zijn weer begonnen!

Veld 2 wordt kunstgras

Veld 2 wordt kunstgras

Voetballen...het leukste dat er is

Voetballen...het leukste dat er is

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer - Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Milan van Wincoop heeft weer plezier in voetbal

Zondag 02 december 2018

Op de vraag of hij de ‘erfenis’ van Maarten Jan Belt goed heeft ingevuld reageert Milan van Wincoop bescheiden. ,,Nee joh, Maarten Jan was echt een nummer 10. Ik ben een verdedigende middenvelder.” Ondanks het feit dat hij een totaal andere voetballer is dan Maarten Jan heeft Milan wel een basisplaats in SO Soest 1 veroverd. Dat had de blonde middenvelder een paar jaar geleden niet voor mogelijk gehouden toen het plezier in het voetbal bij hem verdampt was.

,,Ik voetbal mijn hele leven al bij SO Soest. Hoe oud ik was toen ik begon? Een jaar of 6 denk ik. Met een paar vriendjes speelde ik in de F’jes. Ik heb niet veel bijzondere herinneringen aan die tijd. Wat mij bij is gebleven is dat het een prima tijd was. Tot aan de A-junioren heb ik het leuk gehad. In een seizoen bij de A-junioren zijn wij gedegradeerd, dat was wat minder.”

In al die jaren SO Soest heeft Milan een aantal trainers gehad. Een specifieke favoriet zit er niet tussen.

,,De meest voor de hand liggende trainer die ik heb gehad is natuurlijk René Kaats. Veel van geleerd. Maar ook van andere trainers leerde ik wel wat. Ik vond het prettig als ik een nieuwe trainer kreeg, dan leerde ik altijd wat bij. Bas Dreef, Johnny Nieuwenhuizen en Hans Renes waren goede trainers. Laat ik vooral Tim Wildenburg en Mario van der Leen niet vergeten. Zij trainden mij in de C-junioren.”

Vanaf zijn jongste jeugd speelde Milan in de selectie, maar een plek in het eerste elftal heeft hij, vooraf, nooit geambieerd.

,,Eerlijk gezegd interesseerde het eerste elftal mij helemaal niks. Toen ik vanuit de jeugd naar de senioren ging twijfelde ik om door te gaan met voetballen. Het degradatiejaar bij de A-junioren had wat plezier weggenomen en om met andere, oudere jongens te gaan voetballen zag ik niet zo zitten.”

De sceptische houding en de twijfel van Milan komen vaker voor bij overkomende jeugdspelers. Veel spelers haken dan af (of juist aan). Milan gaf het seniorenvoetbal een kans.

,,Beetje bij beetje ging ik het seniorenvoetbal waarderen. De twijfel om te stoppen was weg. Voetbal in de selectie van SO Soest bleek toch leuk te zijn.”

De werklust van Milan viel twee seizoen geleden op bij toenmalig trainer Herman Wallenburg die de jonge middenvelder liet debuteren in de hoofdmacht. Dit seizoen volgde een basisplaats. Vult Milan de plek van Maarten Jan Belt in?

,,Daar wil ik mij echt niet mee vergelijken. Maarten Jan is een echte nummer 10. Ik ben een verdedigende middenvelder. Maar ik geef toen: zijn vertrek was wel een mogelijkheid voor mij om in het eerste te komen. Het is wel mooi om in het hoogste elftal te voetballen. Ten opzichte van het tweede elftal is het voetbal veel fysieker met lange ballen. In het tweede probeerden we er wat moois van te maken.”

,,Mijn eigen ambitie? Ik zou wel een keer een goal willen maken in het eerste en basisklant voor langere tijd blijven. Binnen een fatsoenlijk tijdsbestek met SO Soest in de eerste klasse gaan voetballen is ook een mooi doel om na te streven. Voor wat betreft dit seizoen verwacht ik niet zomaar een kampioenschap. Tot nu toe hebben we geluk gehad, we hebben niks te klagen. Ik denk dat we blij mogen zijn als we uiteindelijk in de top 3 eindigen.”

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Laatste nieuws over trainingen vanaf 11 mei / Papiercontainer Zie coronateam nieuwsbrief II Let op: de papiercontainer is ondertussen weggehaald en zal eind augustus / begin september terug komen

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube

Onze vendeliers

Hoogt [kopie]
Bloemendael
Bres [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Heineken [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Yourlease [kopie]
KOK [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Stalenhoef [kopie]
GeldNL
Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Hal [kopie]
Van Doorn [kopie]
Overhees [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Hufman Autorijschool [kopie]
Reijerse
Birkt Benzinestation [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Actiforce [kopie]
Kostencheck [kopie]
PA van den Dijssel [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Dam [kopie]
Optimum [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
MidCoat [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans
Smurfit Kappa [kopie]
ING [kopie]
Wonnink [kopie]
Hagen VakantieXperts
Mega Tegels [kopie]
De Jong [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Dijkstra [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hengel [kopie]
Smorenburg [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Sportivun sportkampen [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Beijer Gebr
Van Hengstum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@so-soest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88