Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Eerste nederlaag voor SO Soest

Zondag 02 december 2018

Een enerverende pot voetbal met strijd, af en toe een opstootje, pittige duels en uiteindelijk een gelukkige maar oké, wel een terechte winnaar. Het is deze zondag genieten aan de Bosstraat-Oost. Het Soester publiek moet na twee keer drie kwartier wel een bittere pil slikken. Voor het eerst sinds 3 juni van dit jaar wordt er een nederlaag in competitieverband geleden. In juni was Spartanen met 3-0 te sterk in de nacompetitie. Vandaag gaat SO Soest met dezelfde cijfers onderuit.

Die forse nederlaag is volgens trainer Gerrit Plomp ietwat geflatteerd. Voor de microfoon van RTV Utrecht vertelt de oefenmeester: ,,Hun eerste kans, een afstandsschot gaat erin. In de tweede helft hebben wij een goede kans op de gelijkmaker gehad. Enkele minuten later ligt de bal er aan de overkant in. Dat het dan nog 0-3 wordt zegt verder niet zoveel. Met het materiaal dat wij nu hebben, hebben wij tot nu toe een fantastische prestatie neergezet. Vandaag scoren we niet en dan gaat het geloof weg. Ik kan de jongens vandaag niks verwijten, ze hebben een goede wedstrijd gespeeld."

De trainer heeft het goed gezien. Soest en SDZ doen in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder en de eerste kans is voor SO Soest. De schuiver van de snelle Niels van der Plaats gaat voorlangs. De eerste kans voor SDZ is wel gelijk raak. Een afstandsschot is onbereikbaar voor keeper Jaime Hensen.

In de tweede helft probeert SO Soest, met Jim van den Berg op de plek van de geschorste Dani Schmitz, de gelijkmaker te forceren en een aantal keer is de ploeg daar dichtbij. Jim van den Berg heeft de beste kans, maar hij stuit op de goede keeper van SDZ. Soest gaat met bewonderenswaardig enthousiasme op jacht naar een doelpunt. Het is logisch dat daardoor ruimte weggegeven wordt. De behendige Amsterdammers weten daar wel raad mee en scoren in het laatste kwartier twee keer.

Door de nederlaag verliest SO Soest de ongeslagen status en de koppositie in de Tweede klasse B. SDZ neemt de koppositie over. Volgens week volgt opnieuw een zware wedstrijd. Dan komt Kampong op bezoek. Een ploeg waar Soest het traditioneel lastig tegen heeft.

Interviews met Gerrit Plomp en Rayendall Bitorina op RTV Utrecht zijn via deze knop te horen: RTV Utrecht

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Hessel de Goeij (67. Nico Safarov), Wouter de Zoete, Gido de Hiep; Rayendall Bitorina, Bas Tullemans, Milan van Wincoop, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Jim van den Berg (73. Dwaynley Spijker)

44' Robin de Weij 0-1
75' Lennart Bril 0-2
80' Tim Groenewoud 0-3

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur