SO Soest JO12-1 KAMPIOEN van de najaarscompetitie!!

Maandag 03 december 2018

SO Soest JO12-1 is de terechte kampioen in de 2de klasse-11. In een rechtstreeks duel in Amersfoort tegen de nummer 2 CJVV JO12-2 werd een 2-5 overwinning behaald. Met nog 1 wedstrijd te gaan is de JO12-1 hierdoor niet meer in te halen voor de concurrenten.

Allereerst speelde de JO12-2 vorige week nog een oefenwedstrijd tegen VVIJ JO12-1 een 1ste klasse team uit IJsselstein. Het was volgens de trainer een goede tegenstander en dat bleek ook wel uit de begin van de wedstrijd. Voordat de boys het de gaten hadden stonden ze al met 0-4 achter. Hierna pakten ze het wel redelijk goed op, maar de achterstand was niet meer in te halen. Het werd uiteindelijk 1-7 voor de bezoekers. Het was wel een goede les voor de eventuele overstap naar de 1ste klasse. Daar gaat het allemaal wat sneller en feller.

Zaterdag 01-12 stond bij de boys op de kalender als de kampioenswedstrijd. Met 3 punten voorsprong, 1 wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Zelfs met 2 keer verliezen was nog mogelijk om uiteindelijk toch kampioen te worden. Zover wilde JO12-1 het niet laten komen, hoe mooi zou het zijn om ongeslagen kampioen te worden.

In het begin van de wedstrijd was het CJVV die probeerde met de lange bal de spits te bereiken, maar Max wilde per se zijn doel schoon houden. De bal ging er dan ook niet in. Voor rust waren er een paar kansen over en weer, maar Hidde kon er een karatetrap een doelpunt voorkomen. Er werd toch gescoord en wel door Dean die na een mooie steekbal van Kay de 0-1 binnen gleed.

Na rust bleef het aan beide zijde onrustig, maar na de 0-2 van Dean, een mooi stift, was het verzet van CJVV gebroken en kon Soest via Kay en Hidde uitlopen naar 0-4. CJVV dacht nog dichterbij te komen via 2 doelpunten, 2-4, maar het was Floris die de 2-5 eindstand op het scorebord zette. Hierdoor werd JO12-1 dus de terechte kampioen door de nummer met 2-5 op eigen veld te verslaan.

Tijdens de laatste kwart van de wedstrijd was er nog een mooi moment. Na een langdurige revalidatie voor zijn voet betrad Luca het veld en pakte zo zijn eerste 10 minuten in de JO12-1. Het was goed om te zien dat Luca zich goed aanpaste aan de spelstijl van trainer Dirk en leider Dennis. Hij was zelfs nog dichtbij een treffer, maar de keeper van CJVV ranselde de bal net voor de voeten van Luca weg.

Na het fluitsignaal was het feest op het veld en ging iedereen na het douchen terug naar SO Soest. Bij Soest werden de boys in de volle kantine onthaald met het kampioenslied en stond voor de boys een patatje klaar. Er werd ook nog een mooie foto gemaakt van de trainingstenues die gesponsord zijn door John van Altena van A&A Bouw. Namens de jongens nogmaals bedankt voor de tenues.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen gepland. Thuis om 9:45 uur komt GVVV JO12-2 op bezoek. Het zou leuk zijn als de boys ook deze winnend afsluiten zodat ze ongeslagen het seizoen kunnen afsluiten. De JO12-1 staat nu op 25 punten uit 9 wedstrijden met een doelsaldo van + 40. We hopen weer op de supporters om ze ook naar de laatste overwinning te juichen en zo het punten en het doelsaldo nog verder op te vijzelen.

Na de winterstop zullen ze wel hoger ingedeeld worden, echter in welke klasse dat is nog de vraag. Het zal zeker minder makkelijker gaan worden en dat is ook wel goed voor deze groep.