Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest JO17-3 grijpt naast het kampioenschap

Maandag 10 december 2018

Amersfoort, 8 december - met 9 wedstrijden gespeeld, 0 verloren en koploper in de competitie. Dit waren de feiten die telden voor SO Soest JO17-3 maar ook voor KVVA JO17-2. Het enige verschil was dat KVVA een iets hoger doelsaldo had en SO Soest de minst gepasseerde defensie had. Een schrijver van een thriller had het vooraf nooit zo kunnen bedenken maar het kampioenschap zou één ronde voor het einde pas bekend zijn en dan in dit geval ook nog eens tussen de nummers 1..!

De dag werd begonnen met een gevarieerd goed verzorgd ontbijt bij SO Soest wat mogelijk werd gemaakt door de goedkoopste supermarkt van Soest; Jumbo Arnaud van de Graaf. Nadat iedereen een goede bodem had gelegd werd er een uitgebreide wedstrijdbespreking gedaan waarna iedereen omstreeks 10:45 uur vertrok naar Amersfoort.

Om de dag extra cachet te geven, iedereen te bedanken voor de prestaties van de afgelopen weken en om iedereen nog een beetje extra te motiveren was er een verrassing voor het team; bij het betreden van de kleedkamer stond DJ Thijs Prinsen met zijn set te draaien!!

Vervolgens werd er om 11:57 uur door de scheidsrechter op de deur van de kleedkamer geklopt om het team op te komen halen. Als het ware een Champions League wedstrijd was liepen de spelers van SO Soest en KVVA gezamenlijk achter de scheidsrechter onder applaus, vuurwerk het veld op terwijl door de speakers alle spelers 1 voor 1 werden voorgesteld aan de aanwezige supporters! Een prachtig begin van een bijzondere wedstrijd!

De weersomstandigheden waren helaas niet zoals gehoopt; regen en een harde wind.

Exact om 12:00 werd er afgetrapt zodat iedereen om 13:35 uur exact wist wie zich officieus kampioen mocht gaan noemen.

Na ongeveer 10 minuten kreeg Soest een tegenslag te verwerken doordat KVVA een penalty toegewezen kreeg door de overigens uitstekende fluitende scheidsrechter. Ondanks dat Kevin er met zijn vingertoppen bij zat lag de bal toch in het net: 1-0. Omdat Soest heeft laten zien niet snel van slag te zijn werden de ruggen gerecht en ging met op zoek naar de gelijkmaker. Er werden verbeten duels uitgevochten die soms bikkelhard waren maar gelukkig niet over het randje heen.

Helaas was het de thuisploeg die nog voor de rust de 2-0 en 3-0 aan lieten tekenen. Een fikse domper voor de ploeg die pas in 9 wedstrijden 6 tegendoelpunten had hoeven te incasseren.

De rust werd gebruikt om alle neuzen weer de juiste kant op te krijgen. Het geloof was er wel gezien het feit deze ploeg de afgelopen wedstrijden heeft laten zien over karakter en strijdlust te bezitten! Domper bij aanvang van de tweede helft was wel het uitvallen van spits Jesse met een bovenbeenblessure.

De tweede helft begon met een fase waarin Soest liet zien er geloof in te hebben. Er werden iets meer kansen gecreëerd en er werd geprobeerd het initiatief naar zich toe te trekken. Dit resulteerde in een doelpunt gemaakt door Jordi uit een penalty; 3-1. Was dit het extra zetje wat ze nodig hadden..?!

Helaas werd dit gevoel snel teniet gedaan doordat de thuisploeg haar voorsprong weer wist uit te breiden naar 4-1. Tot overmaat van ramp moest middenvelder Boris na een harde charge van zijn directe tegenstander het veld verlaten met een fikse blessure aan zijn voet.

Doordat KVVA het initiatief weer overnam, nog meer geloof kreeg in de winst werd de score uitgebreid naar een 6-2 eindstand. Jordi wist tussendoor nog zijn tweede doelpunt te scoren met dit mocht niet meer baten. De einduitslag is geflatteerd maar de winst gaat verdiend naar KVVA die daarmee officieus kampioen zijn geworden. Aanstaande woensdag kunnen ze officieel kampioen worden.

SO Soest JO17-3 kan onwijs trots zijn op hun prestatie deze competitie; totaal hebben ze 16 wedstrijden (oefen, beker, competitie) gespeeld waarin 14 keer werd gewonnen en maar 2 keer werd verloren!

Zoals een wijs man van SO Soest zei; je kunt alleen winnen wanneer je ook kunt verliezen...

Aanstaande woensdag 12 december speelt Soest haar laatste (thuis) wedstrijd om 20:30 uur tegen HSV Wasmeer.

©️ foto’s: Ronald de Beer