SO Soest
SO Soest
Gezellig Bram Bartels Toernooi

Gezellig Bram Bartels Toernooi

O16-1 blinkt uit in België

O16-1 blinkt uit in België 

O23-1 kampioen!!

O23-1 kampioen!!

Succesvol Veleka ITT

Succesvol Veleka ITT

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Midcoat en Straal Totaal, grote spelers in Midden Nederland

Woensdag 09 januari 2019

De afgelopen jaren heeft uw verslaggever al heel wat Vendeliers bezocht, maar Midcoat stond nog steeds op mijn bucket list. Waarom? Wel omdat ik geen idee had wat poedercoaten, natlakken,  fijnstralen, glasparelen, schooperen en gritstralen is en op de een of andere manier wilde ik dat wel eens te weten komen.

Ik ben uitgenodigd door eigenaar Ron Wolfsen aan de Nijverheidsweg 18 voor een rondleiding en uitleg over wat men zoal doet. Ron is al jaren actief voor So Soest (lid van de sponsorcommissie, barlid en vaste grens voor de O19-1) en als er wat gezelligs te doen is kan je Ron er wel bij hebben.

Nadat ik de hand heb geschud met Ron’s vrouw Petra, die de administratie onder haar hoede heeft, gaan we naar de kantine, waar voor het gesprek ook Roel Roest, de bedrijfsleider, aansluit.

Oorsprong
Ron: “Midcoat B.V. vindt haar oorsprong begin jaren 90 (de heren R.P. Wessel en P.F. van den Broek), ontstaan uit een samenwerking van de Fa. Renel en Straal-Totaal B.V.
Ik ben er als  medewerker begonnen en heb de bedrijven enkele jaren later overgenomen. We hebben het dus over bijna 30 jaar ervaring met wat wij zoal doen. We hebben in de markt een goede naam opgebouwd en zijn in de omgeving een redelijk grote speler. We hebben een team dat bestaat uit 25 gespecialiseerde collega’s”.

Modern en toekomstgericht
Roel: “Midcoat B.V. is bekend in Nederland en specialist in natlakken/verfspuiten, poedercoaten, ontlakken, stralen, glasparelen, schooperen en alle chemische voorbehandelingen van o.a. RVS en aluminium. Toepassingen voor b.v. offshore, defensie, medisch klein en groot metaal, gieterijen en decorbouw. Tevens kunnen particulieren bij ons terecht.
We hebben een modern en geavanceerd bedrijfsapparaat. Naast poedercoat- en spuitcabines hebben wij de beschikking over straalcabines, handstraalkasten, werpstraalinstallaties ( Stralen is een handeling waarbij met behulp van perslucht, gritkorrels tegen producten wordt geblazen), een schoopeerruimte (Schooperen is het thermisch spuiten van vloeibaar zink of aluminium) en ruimtes voor glasparelen en een ontlakoven. Met deze technieken kunnen we allerlei oppervlaktebehandelingen  uitvoeren. In het kort komt het er op neer dat wij met name materialen als metalen, kunststof en hout van een gewenste kleur voorzien. Na behandeling door ons gaat het jaren mee”.
Ron: “We hebben een goed gevulde orderportefeuille en krijgen de komende jaren weer enkele uitdagende opdrachten.  We behandelen voor een van onze klanten vrijwel alle onderdelen op NS stations om deze weer van frisse kleuren te voorzien en vandalismebestendig te krijgen”.

Milieubewust
Ron tot slot:”We werken met producten die bij bijvoorbeeld overheidsinstanties onder een vergrootglas liggen zoals verven op oliebasis en worden regelmatig gecontroleerd. Een goede naam hierin vind ik erg belangrijk. Niet alle grondstoffen welke wij gebruiken zijn gevoelig voor het milieu. Een belangrijk verschil tussen conventionele vloeibare verf (natlak) en poedercoating is dat de poedercoating geen oplosmiddel nodig heeft om het bindmiddel en de vulstof in een vloeibare suspensie te houden. Tevens beschikken wij over een waterzuiveringsinstallatie. Aanmerkelijk milieuvriendelijker dus”.

Wilt u meer weten over wat er zoal mogelijk is bij Midcoat en Straal Totaal, doorloopt u dan eens de site www.midcoat.nl of www.straaltotaal.nl of bel met 035 6014893. Bezoekadres Nijverheidweg 18.

Tekst: Aat Visser
Foto's: Aat Visser en Jan Frommink

 

 

 


Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Dam [kopie]
De Jong [kopie]
Reijerse [kopie]
Yourlease [kopie]
ING [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Actiforce [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
WeFulfil [kopie]
MidCoat [kopie]
Votrans [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Smorenburg [kopie]
Overhees [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
KOK [kopie]
Wonnink [kopie]
Bikedeals [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Heineken [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Boedelz [kopie]
Bres [kopie]
Optimum [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Dijkstra [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Stalenhoef [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Brouwer [kopie]
BIN System [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Kostencheck [kopie]
Hoogt [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hengel [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88