SO Soest
SO Soest
Het eerste elftal
Old Blue Stars in het nieuw

Old Blue Stars in het nieuw

Sponsoring voor JO14-1

Sponsoring voor JO14-1

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Maak kennis met de Hoofd Jeugdopleidingen 2019/2020

Maandag 21 januari 2019

Zoals al eerder gemeld heeft de jeugcommissie voor het seizoen 2019/2020 drie hoofd jeugdopleidingen aangesteld. In dit artikel stellen Arnoud Boer, René Kaats en Wilfred Janmaat zich voor.

HJO ONDERBOUW – Arnoud Boer

In 1997 ben ik terecht gekomen bij SO Soest na een paar jaar SEC. Vanaf 1998 ben ik training gaan geven, inmiddels dus al weer 20 jaar. Tot 2007 heb ik van alles getraind, van duizenden F’jes en E’tjes tot A-Junioren en het G-team. In de eerste jaren vooral veel breedteteams en vanaf 2004 (toen haalde ik mijn TC3) de E1- en D1-selecties. In 2007 besloot ik eens in een andere keuken te gaan kijken en ben tot 2017 trainer en coördinator geweest bij Victoria 1893 in Hilversum. Vanaf het seizoen 2016/2017 weer terug op het oude nest als HJO onder- en middenbouw.

In al die jaren heb ik ontzettend veel plezier gehad in het trainen van (met name) de jongste jeugd. Spelplezier in combinatie met een stukje discipline zijn voor mij de belangrijkste ingrediënten om een team, en met name de individuele speler, beter te maken.

Mooiste momenten uit mijn trainersloopbaan zijn het bereiken van de bekerfinale met SO Soest D2 in 2006 (mochten de finale helaas niet spelen omdat het internationale toernooi van SO Soest voorrang had) en de seizoenen 2007 tot 2009 waarbij ik met de meest talentvolle E1 ooit van Victoria 1893 twee keer Nederlands kampioen straatvoetbal op de Dam ben geworden en zowel de beker als kampioen in de hoogste hoofdklasse van West 1 werd. Ook toernooien in o.a. Italië, Engeland, Denemarken, Spanje, Portugal, Duitsland en België staan nog in mijn geheugen gegrift.

Volgend seizoen ga ik mijn 4e seizoen in als HJO onderbouw en ben blij dat ik dit volgend seizoen samen mag doen met René Kaats en Wilfred Janmaat. Met z’n drieën hopen we de goede weg, waar we al mee bezig, zijn uit te bouwen.

 

HJO MIDDENBOUW – René Kaats

Ik ben vanaf mijn 7e lid van SO Soest en vanaf mijn 17e jeugdtrainer bij SO Soest met één jaar een uitstapje naar SO Soest 2. Ik ben dit jaar dus aan mijn 35e jaar als trainer bezig. Ik heb in mijn trainerscarrière alles meegemaakt. Van kampioenschappen tot degradatie, van plezierige weekendjes weg tot vechtpartijen (ook al is dat al een hele tijd geleden). Het mooiste moment uit mijn trainerscarrière is de wedstrijd tussen SO Soest A1 – Zuidvogels A1. De goal van Ronnie Musolf was goddelijk en het feest met alle spelers en ouders na afloop was er één om nooit te vergeten. In die 35 jaar heb ik tien jaar de A-junioren getraind maar ik heb ook de meisjes erbij getraind. Toen ik de B1 trainde heb ik ook de niet-selectie B erbij gedaan omdat er niemand voor was toentertijd. Ik vind het jammer dat ik van het veld afga, maar als je wil meepraten over beleid kan je niet aan de zijkant blijven staan. Ons doel is om met eigen jongens zo hoog mogelijk te gaan spelen maar wel volgens het principe dat iedereen er plezier in moet hebben. Daarnaast gaan we de begeleiding van onze jonge trainers intensiveren en kijken we ook naar de breedte trainers.

 

 

HJO BOVENBOUW – Wilfred Janmaat

Ongeveer 48 jaar geleden als voetballer begonnen bij S.O. Soest in volgens mij de E3, destijds heette het geloof ik nog de pups 3. Daarna alle jeugd-selectieteams doorlopen, jeugdtrainers o.a. Henk vd Lugt, Hans Dreef, Henk van Asch en Ernst Brandes. Laatste jaar in de jeugd (A1) interregionale jeugd op zondag gespeeld, tegen o.a. de A1 van de BVO’s Ajax, Haarlem en Volendam.

In de Senioren eerste twee jaar in het 3e elftal, een mix van jonge en al iets oudere senioren, waaronder o.a. Paul Smit, Dick Dorresteijn, Anton Vugts en Paul Schimmel. Deze twee jaar o.l.v. Wout Postuma twee keer kampioen geworden. In 3e jaar werd Ernst Brandes hoofdtrainer, na eerst enkele wedstrijden in het 2e elftal begon ik als rechtervleugelverdediger in het 1e. Na enkele jaren werd ik centrale verdediger met als taak uitschakelen van de spits van de tegenstander en bij standaardsituaties mee naar voren om als kopsterke speler gevaarlijk te zijn voor het doel van de tegenstander. Na zo’n 10 jaar 1e elftal afscheid genomen van selectievoetbal en met vrienden in het 3e elftal gaan spelen, inmiddels is dit het het 5e. Hoop nog twee jaar in competitieverband te blijven spelen om de 50 jaar vol te maken bij S.O. Soest.

Als trainer 18 jaar geleden begonnen net als veel vaders, waarvan één van de kinderen gaat voetballen. Met mijn zoon Kai als trainer meegelopen totdat ik gevraagd werd om de C1 te gaan trainen, een team met o.a. Jaime Hensen en Jim vd Berg, huidige eerste-elftal-spelers, na twee jaar C1 doorgestapt naar de B1, om vervolgens als trainer de overstap te maken naar VVZ’49. Bij VVZ’49 drie jaar de A1 getraind en twee jaar het 2e senioren-team. Samengewerkt met hoofdtrainers Harrie Epskamp en Peter van Diermen. Door deze overstap nieuwe ideeën opgedaan m.b.t. de organisatie rondom de teams en door de intensieve samenwerking met genoemde hoofdtrainers ook tactisch/technisch veel geleerd. Kortom aan de Eemweg een hele mooie tijd gehad bij een ‘’echte” zaterdagclub. Hierna weer terug naar S.O. Soest, een vertrouwde omgeving om aan de slag te gaan met de B1, nu JO17-1. Een leeftijdscategorie (O17 en O19) waar voor mij de grootste uitdaging ligt, pubers/bijna jong volwassenen die een eigen mening krijgen en zich op het veld nog sterk kunnen verbeteren omdat zij steeds meer na gaan denken over tactiek en het uitvoeren van hun taak/taken in een wedstrijd. In deze leeftijdscategorie veel talenten bij S.O. Soest, die op een hoger niveau kunnen spelen en ieder jaar mee kunnen spelen voor promotie. Vorig seizoen begonnen als trainer O19-1. Momenteel met de O19-1 de promotiepoule bereikt, als iedereen fit blijft een kwalitatief goede groep, die mee kan gaan spelen voor promotie naar de hoofdklasse.

Volgend seizoen HJO Bovenbouw, samen met René Kaats (HJO Middenbouw) en Arnoud Boer (HJO Onderbouw) het huidige technisch jeugdplan verder door ontwikkelen en de visie die daarin is vastgelegd bewaken voor de langere termijn. Meer aandacht voor Jong Soest en jonge trainers de kans geven om zich sneller door te ontwikkelen. Zoveel als mogelijk proberen om onze jeugdspelers met plezier en op hun niveau te laten voetballen en ook na de periode van de jeugd hen enthousiast te houden om te gaan voetballen bij de senioren, ook hier weer op het niveau wat zij aan kunnen. Het is hoogstwaarschijnlijk een utopie maar als 50% van onze jeugdspelers net zoveel jaren door blijven spelen als respectievelijk de HJO bovenbouw en de HJO middenbouw dan gaan we de goede kant op.

Namens de Jeugdcommissie en het Hoofdbestuur, Arnoud, René en Wilfred, heel veel plezier en sterkte gewenst in genoemde functie. Wij hebben er alle vertrouwen in .

 

Leo Rauch

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
SO Soest - DSOV Zondag 21 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Van Hengstum [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
MidCoat [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Overhees [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Actiforce [kopie]
Optimum [kopie]
WeFulfil [kopie]
Brouwer [kopie]
Votrans [kopie]
Smorenburg [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Reijerse [kopie]
Wonnink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
ING [kopie]
Dijkstra [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
De Jong [kopie]
Hoogt [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
KOK [kopie]
Bikedeals [kopie]
Verdonk Trappen [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Stalenhoef [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Hengel [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
BIN System [kopie]
Yourlease [kopie]
Bres [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Dam [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Kostencheck [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
Heineken [kopie]
Boedelz [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Reto internetburo [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88