SO Soest JO17-1 heer en meester op sportpark Wolfskamer

Zondag 24 september 2017

De titel zegt het al: “SO Soest JO17-1 heer en meester op sportpark Wolfskamer”. Soest speelde een goede wedstrijd en behaalde de eerste 3 punten met een 1-4 overwinning. Na een prima voorbereiding op het seizoen en een goede reeks in de beker naar de volgende ronde, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen de JO17-1 van Zuidvogels.

Soest trainde goed deze week. Trainers Nick Roos, Hendry Hagedoorn en leider Paul Janmaat namen op Huey de Jong (geblesseerd) na, een fitte selectie mee van 14 man.

De warming up verliep vandaag niet helemaal scherp, maar gelukkig werd dat gelijk aan het begin van de wedstrijd omgezet in veel strijd en het winnen van duels tegen een fysieke ploeg. In de duels gaf SO soest enorm veel energie en zette goede druk en daar schrok de tegenstander van. De verdediging van de blauwe leeuwen stond vandaag als een huis en maakte snel gebruik van de ruimtes die Zuidvogels gaf. Wat snel resulteerde met een lange bal van Stan van Asch naar Valentijn Hop die de bal goed aannam, hem direct naar de inlopende Youp van Zonneveld gaf en die hem goed afmaakte. Later gaf de sterk spelende verdediger Luc Hooft een lange bal richting Viktor Koene die de aanval net niet kon verzilveren in een doelpunt.

Na 17 minuten spelen maakte de goed spelende Youp van Zonneveld de 0-2. Door goed druk zetten op de verdediging van Viktor Koene en Didier Aprahamian maakte de verdediging een fout, waardoor de diep lopende Didier Aprahamian een goede strak bal gaf op Youp Zonneveld, die de bal weer goed afmaakte. De uitspelende ploeg domineerde de eerste helft met goed positiespel en veel strijd op het middenveld.

In de 2e helft begon SO Soest niet helemaal scherp. Zuidvogels moest aan de bak, en begon dus gelijk fel in de duels. Maar na 4 minuten kwam er weer een fantastische lange dit keer van Ivo Schenk op Didier Aprahamian die de bal zeer netjes over de keeper tikte. Soest begon dus niet scherp en kreeg de opbouw zoals in de eerste helft wat top ging niet helemaal onder controle. In de 65ste minuut kregen de mannen van Zuidvogels een penalty. Valentijn Hop kreeg de bal volgens de Scheidsrechter op zijn arm, waar wij het niet helemaal mee eens waren…Speler Klaas van Zuidvogels schoot hem binnen, de keeper van SO Soest Hein Janmaat zat in de goede hoek en was dichtbij. De knop werd gelijk weer omgezet en de blauwe leeuwen gingen weer vol in de strijd. Nog geen 10 minute later een lange bal op Viktor Koene die de bal in de rebound netjes binnen schoot. De JO17-1 van SO Soest domineerde de 2e helft weer en speelde de wedstrijd goed uit.

De eerste drie punten van het seizoen gingen mee naar Sportpark Bosstraat-Oost.

Volgende week de volgende wedstrijd om 15:15 thuis tegen de JO17-1 van GVVV.

Opstelling SO Soest: Hein Janmaat, Joep Janmaat, Luc Hooft, Stan van Asch Merijn Brons (Niels Kuus); Rogier Eggens, Valentijn Hop (Thijmen Barendrecht), Ivo Schenk, Didier Aprahamian, Viktor Koene, Youp van Zonneveld (Lucas van Loon).

8. 0-1 Youp van Zonneveld

25. 0-2 Youp van Zonneveld

44. 0-3 Didier Aprahamian