SO Soest wint eenvoudig bij DWS

Zondag 10 februari 2019

Op het kletsnatte veld van DWS doet SO Soest goede zaken. Het chagrijn na de wedstrijden tegen Roda'23 en PVCV wordt vakkundig weggespeeld. Het enige manco is dat er te weinig gescoord wordt. Soest schept zich een legio aan kansen, maar scoort slechts vier keer. Het wordt 0-4.

Een opmerkelijke debutant bij SO Soest. De 24-jarige Mitchell Zwart staat in het centrum van de verdediging geposteerd en vervangt daar de geschorste Gido de Hiep. Een verhuizing van Heiloo naar Soest zorgde voor de tussentijdse transfer van De Foresters naar SO Soest. Daarnaast is er een basisplek voor Meme Dore Aminata, hij vervangt de eveneens geschorste Jim van den Berg.

De start is overtuigend, want na drie minuten is het raak. Wouter de Zoete scoort in zijn derde opeenvolgende wedstrijd. Deze keer kan de linksback ongehinderd opstomen en koel de bal langs de uitkomende keeper schieten. De goal van Wouter is het startsein voor een stormloop op het Amsterdamse doel. Met kunst- en vliegwerk weet de thuisploeg een uitbouw van de score te vermijden. Niels van der Plaats ziet zijn inzet gekeerd en het schot van Marouane Ghaddari verdwijnt net naast de verkeerde kant van de paal.

De tweede goal komt van de voet van de man die nooit scoort. Ruim vijf jaar na zijn eerste wedstrijd voor SO Soest weet Jorney Kappenberg eindelijk hoe het is om in een competitiewedstrijd voor "de Blauwe Leeuwen" te scoren. De rechtsback neemt een vrije trap vanaf twintig meter. De bal verdwijnt als een streep in de bovenhoek. De verdediger van Soest viert uitbundig zijn doelpunt en heeft blijkbaar de smaak te pakken. Een aantal minuten later laat hij een schot los van de middenlijn dat de weifelende DWS-keeper nog maar net over de kruising weet te tikken.

In de tweede helft wordt het al snel duidelijk dat Soest dit keer de ruime voorsprong niet verloren laat gaan. In de 53ste minuut gaat Marouane Ghaddari goed door op de zwakke keeper van DWS. Deze treuzelt te lang met de bal aan de voet en hij verliest het speeltuig aan de spits van Soest. Marouane pakt het cadeautje graag uit, 0-3.

Met de 0-3 op zak is de zege binnen, maar er moeten nog wel veertig minuten gevoetbald worden. Voor Soest wordt het een wedstrijd vol met open doekjes. Een aantal prachtige aanvallen wordt op de mat gelegd en soms wordt er tot op de doellijn doorgecombineerd. Gescoord wordt er echter niet. De allermooiste aanvallen vinden hun einddoel in de boomtoppen of het vanghek. Zelfs een verlaten doel is een onneembare horde voor de spitsen van Soest.

Pas in de slotfase valt de verdiende vierde treffer. De goedspelende Thijn Horvers (hij kwam kort voor rust in het veld voor de geblesseerde Niels van der Plaats) rondt een fraaie pass van Dani Schmitz koelbloedig af.

Een fraaie overwinning voor SO Soest. Hopelijk wordt de goede lijn doorgetrokken, komende zondag in de thuiswedstrijd tegen Nieuw Utrecht.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Rayendall Bitorina, Wouter de Zoete (72.Nico Safarov); Meme Dore Aminata, Bas Tullemans, Milan van Wincoop , Niels van der Plaats (42. Thijn Horvers), Marouane Ghaddari (78. Dwaynley Spijker), Dani Schmitz

3. 0-1 Wouter de Zoete
24. 0-2 Jorney Kappenberg
52. 0-3 Marouane Ghaddari
84. 0-4 Thijn Horvers