SO Soest
SO Soest
JO11-6 Team van de Week

JO11-6 Team van de Week

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

Jeugd wint voorronde NK Penaltyschieten

JO14-4 naar Volendam

JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

Sterk SO Soest wint van DSOV

COLLECTIEF O19-1 ZORGT VOOR WINST TEGEN VVIJ O19-1

Zondag 10 februari 2019

Twee weken geleden speelden de mannen van S.O. Soest O19-1 een oefenwedstrijd tegen onze vrienden van TOV in Baarn. Het werd een wedstrijd met kansen voor beide ploegen om de winst te pakken, na een 0-2 voorsprong, doelpunten van Didier, werd het toch nog een gelijkspel.  Een prima oefenwedstrijd waarin diverse spelers, die dit seizoen voornamelijk in de O19-2 hadden gespeeld, een groot gedeelte van de wedstrijd speelminuten kregen en lieten zien dat in de breedte genoeg kwaliteit aanwezig is binnen de vereniging. 

Vandaag de eerste wedstrijd van de promotiepoule uit tegen VVIJ O19-1. Een team voornamelijk bestaande uit spelers van de O17-1 van VVIJ van vorig seizoen. Door de afwezigheid van diverse basisspelers aan Soest-zijde moesten enkele spelers  op een andere positie spelen en konden Joep, Lucas en Chris in de basis beginnen. VVIJ nam de eerste minuten van de wedstrijd het initiatief waardoor al snel het zicht kwam dat zij voorin en centraal op het middenveld de beste spelers hebben lopen. De eerste echte grote kans was voor Soest: Youp ging goed door op rechts en zette Didier alleen voor de doelman, schot was iets te gehaast waardoor de kans te niet werd gedaan. Direct daarna een kans voor VVIJ, een te makkelijke opbouw door het midden, waarna Sten het schot van de spits tot hoekschop verwerkte.

Badr kon vervolgens de ploeg aan een voorsprong helpen, via de doelman werd het ook hier een hoekschop. De doelman van VVIJ stond daarna aan de basis van een doelpunt, zijn verre uittrap werd centraal niet goed verwerk door Joep en Rogier, de spits faalde niet, Sten kansloos 1-0. Gelukkig kwamen we snel op gelijke hoogte, Youp ging wederom door op rechts, zag Dion vrij staan, die open draaide naar zijn linkerbeen en de bal bij de tweede paal binnen schoot. Door Lucas, die goed druk op de bal gaf en als controleur op het middenveld sterk speelde, kwam Badr vrij voor de doelman, het schot ging voor het doel langs. Het spel golfde heen en weer, VVIJ werd ook enkele malen gevaarlijk, ruststand 1-1.

Na de rust gelijk een grote kans voor VVIJ, Sten voorkwam een doelpunt. De aanvallende middenvelder van VVIJ liet daarna zien dat je hem kort aan moet pakken, hij passeerde enkele Soest-spelers waarna zijn voorzet bij de eerste paal werd ingetikt door één van de spitsen 2-1. Wederom een achterstand, maar waar nog niet zo lang geleden de hoofdjes naar beneden gingen, stond de ploeg op en werd het tactische plan goed uitgevoerd. Net als in de 1e helft lukte het om snel weer op gelijke hoogte te komen. Joep, die inmiddels als linker middenvelder speelde zag de ruimte bij Youp, de steekpass was lekker en de afronding idem dito 2-2.  

Het leek er op dat door deze gelijkmaker Soest voor de winst ging spelen en VVIJ de teleurstelling van het wederom gelijk maken door Soest niet meer te boven kwam. Verdedigend werd het aan Soest zijde scherper en het in stelling brengen van de aanvallend ingestelde spelers aan Soest-zijde ging steeds beter. Na een aanval over de rechterzijde kwam de opening naar links via Didier en Dion, met een beetje geluk werd de bal doorgespeeld naar Joep die vrij voor het doel kwam, rustig bleef en makkelijk kon scoren 2-3. VVIJ probeerde hierna vooral via de linkervleugelaanvaller en de nr. 10 iets terug te doen, maar Ivo en Lucas zorgden er voor dat beide spelers direct onder druk werden gezet. 

De spanning bleef aanwezig omdat de scheidsrechter acht minuten blessuretijd op zijn klokje had staan. Echter na de 2-4, uitgespeelde aanval over meerdere schijven, met als laatste een assist van Didier en knappe goal van Badr, was de wedstrijd gespeeld en werd direct afgefloten!  Uitstekend resultaat om mee te beginnen, zoals gezegd een overwinning vanuit het collectief.  Volgende week thuis te 14.00 uur tegen het gevaarlijke Maarssen O19-1, volgens VVIJ-aanhang een ploeg die strak bovenin mee gaat doen.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Joep Janmaat (75. Niels Kuus) , Wouter Scheeren ©, Rogier Eggens, Huey de Jong, Youp van Zonneveld, Lucas van Loon, Chris Rademaker (45.Ivo Schenk), Didier Aprahamian, Badr Maamri en Dion Looysen

 

Nieuwsoverzicht

Aankondigingen

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur
Voetbalkamp Maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei 
SO Soest - Bloemendaal Zondag 12 mei 14:00 uur
ZSGO/WMS - SO Soest Maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag) 14:00 uur
SO Soest - Hooglanderveen (DAG VAN DE CLUB) Zondag 26 mei 14:00 uur
Niemand buitenspel Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

Hoofdsponsors

Subsponsors

Programma & Uitslagen

Ga naar het programma van onze teams en de uitslagen. Winst, verlies of gelijkspel?

Selecteer team

Sociale Media

Volg SO Soest op Facebook,
Twitter en YouTube.

Facebook Twitter YouTube YouTube

Onze vendeliers

Verdonk Trappen [kopie]
Beijer Gebr [kopie]
Postcodestroom [kopie]
Eetvilla van den Brink [kopie]
Van Veen Bedrijfsdiensten [kopie]
Catering Centraal [kopie]
Yourlease [kopie]
Kostencheck [kopie]
Dam [kopie]
ING [kopie]
MEAT (BMM) [kopie]
Birkt Benzinestation [kopie]
Zwart Mul [kopie]
Hoogt [kopie]
Boshuizen Hoveniers [kopie]
Dijkstra [kopie]
Heineken [kopie]
BIN System [kopie]
Smorenburg [kopie]
Auto Smeeing [kopie]
Bres [kopie]
Brouwer [kopie]
Optimum [kopie]
Verrips Makelaardij [kopie]
Hagen VakantieXperts [kopie]
Reto internetburo [kopie]
Votrans [kopie]
Scholten Jasmijn bloemen & planten [kopie]
Boedelz [kopie]
De Jong [kopie]
Staal en Kunst - TOP [kopie]
Bikedeals [kopie]
De Staelenhoef [kopie]
Korte Duinen Restaurant [kopie]
Lex Verkley Banketbakkerij [kopie]
Brouwer Wijnhandel [kopie]
Krijkamp Den Oude [kopie]
Uitgeverij Peles [kopie]
Reijerse [kopie]
Overhees [kopie]
Actiforce [kopie]
FR Schilderwerken [kopie]
PA van den Dijssel [kopie] [kopie] [kopie]
Lijf & Visie [kopie]
MidCoat [kopie]
Soester Duinen Restaurant [kopie]
Mega Tegels [kopie]
Profile Smeeing [kopie]
Kantoor Expert [kopie]
Stalenhoef [kopie]
KOK [kopie]
Jager Bokdam De Visser [kopie]
Van Hengstum [kopie]
Bank ten Cate & Cie [kopie]
Mekenkamp Bouwbedrijf [kopie]
WeFulfil [kopie]
JeeGee Vastgoed [kopie]
Hengel [kopie]
Wonnink [kopie]

Sportorganisatie Soest

Bosstraat 137
3766 AE Soest
035 - 601 75 29 of 035 - 601 01 10

Secretariaat
Postbus 334
3760 AH Soest
administratie@sosoest.nl
NL64 INGB 0006 5812 88