JO14-4 naar Volendam

Sterk SO Soest wint van DSOV

SO Soest wint van Quick in matige wedstrijd

Zondag 17 maart 2019

Of het cruciaal is, dat zullen we nooit weten. Maar belangrijk is de redding wel van Jaime Hensen. In de 32ste minuut gaat de bal op de stip. SO Soest leidt met 2-0 tegen Quick en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Een tegentreffer brengt Quick op zeker in de wedstrijd. De Amersfoorters zijn getergd nadat even daarvoor een treffer van hen is afgekeurd. De penalty wordt niet eens zo slecht ingeschoten, maar Jaime gaat vol voor de goede hoek en pakt het leer klemvast.

Voor de neutrale toeschouwer én voor de supporters van Quick is de heldendaad van de toekomstige keeper van Huizen jammer. Want een goal van Quick had de wedstrijd zeker spannender gemaakt. Het blijft 2-0 en de wedstrijd zit op slot. Soest hoeft niet meer en het lijkt alsof Quick niet beter kan.

Het hinken op twee gedachten is voor de Soest-spelers wel te verklaren. Binnen een kwartier staat de 2-0 op het scorebord en het gaspedaal wordt minder hard ingetrapt. Rayendall BItorina scoort na zeven minuten de openingstreffer wanneer de Quick-defensie heel veel ruimte weggeeft. Het schot vanaf de 16-meter verdwijnt net buiten bereik van voormalig Soest-doelman Midas Dorrestein. Zes minuten later is de score verdubbeld wanneer de opgekomen Jorney Kappenberg een voorzet loslaat die door verdediger Ferry de Smalen pardoes achter Midas Dorrestein wordt getrapt.

Dat Quick kort hierna op 2-1 lijkt te komen (goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel) en de buitenkans op de aansluiting laat liggen door het missen van een strafschop is voor SO Soest goed nieuws. In een niet al te hoog tempo kan de thuisploeg de wedstrijd controleren en wordt verzuimd de score uit te bouwen. Te gehaast wordt de dieptepass gezocht waarmee meer dan eens een aanvaller buitenspel komt te staan.

Achterin heeft Soest de zaken opnieuw dik voor elkaar. Nico Safraov, Mitchell Zwart, Gido de Hiep en Jorney Kappenberg zijn de uitblinkers van de ploeg.

Domper op de overwinning is het uitvallen van doelpuntenmaker Rayendall BItorina. Kort voor rust loopt de aanvoerder een knieblessure op. Hopelijk is hij hersteld wanneer volgende week aangetreden wordt tegen Elinkwijk.

Opstelling SO Soest: Jaime Hensen, Jorney Kappenberg, Mitchell Zwart, Gido de Hiep, Nico Safarov; Rayendall Bitorina (41. Milan van Wincoop), Bas Tullemans, Jim van den Berg, Niels van der Plaats, Marouane Ghaddari, Dani Schmitz

07. Rayendall Bitorina 1-0
13. Ferry de Smalen (e.d.) 2-0

Roda'23 - SO Soest Zondag 28 april 14:00 uur