Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

SO Soest O19-1 wint van CJVV O19-1 2-0

Zondag 17 maart 2019

Om bovenin mee te blijven doen moest er uiteraard gewonnen worden van CJVV O19 1. Twee maanden geleden werd er nog verloren in Amersfoort. CJVV is echter in de promotiepoule niet goed begonnen en zit in een moeilijke fase, aan Soest om te laten zien dat de eerdere nederlaag onnodig was. Vanaf het begin werd direct druk gezet op de verdediging van CJVV, we lieten ons echter te makkelijk uitspelen bij balbezit van CJVV en wonnen te weinig duels om de opbouw van CJVV in verwarring te brengen. Onder leiding van Wouter stond de achterhoede van Soest goed en werd er in de 1e helft eigenlijk weinig weggegeven, CJVV kwam tot één schot, dat naast ging en één vrije trap, die over het doel van Sten werd geschoten. Viktor was aan Soest-zijde het eerste dicht bij een doelpunt, een hoekschop werd direct verlengt en ging net naast het doel, hierna tikte de doelman van CJVV een schot van Didier tot hoekschop en schoot Didier een voorzet van Stijn op de paal. De verdiende voorsprong kwam door goed wegdraaien van Dion, zijn steekpass op Youp was goed in de loop, waarna Youp hard bij de eerste paal in schoot 1-0. Na de rust kwam Lucas voor de geblesseerde Viktor. Lucas ging controlerend op het middenveld spelen en deed dit wederom prima. In de 2e helft werd het verder nog onrustiger en begon CJVV er steeds meer in te geloven dat ze nog wel met een gelijkspel terug konden gaan keren naar de Keistad. Helemaal nadat de doelman van CJVV een strafschop van Didier pakte, gegeven door de scheidsrechter na een overtreding op Dion. CJVV probeerde met hoge ballen nog iets te forceren, vlak voor tijd werd dit nog even echt gevaarlijk toen de spits in buitenspelpositie één tegen één kwam te staan met Sten, die het duel knap won en daarmee een belangrijke bijdrage had aan de winst. In de blessuretijd counterde Soest naar de 2-0, Didier stuurde Chris de ruimte in, waarna Chris de uitkomende doelman omspeelde en uit een toch vrij lastige hoek met precieze de bal binnen schoot.

Volgende week uit naar FC Almere O19 1, volgende finale in deze promotiepoule, spel zal beter moeten, met meer rust aan de bal en sober spel als het even niet loopt. Collectief zal er een tandje bijgezet moeten worden.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Ivo Schenk, Wouter Scheeren, Koen van Ginkel (73. Niels Kuus), Huey de Jong, Rogier Eggens, Viktor Koene (45. Lucas van Loon), Stijn Jansen (65. Chris Rademaker), Didier Aprahamian, Youp Zonneveld en Dion Looysen.