Verdienstelijk gelijkspel tegen Martinus

Niemand buitenspel - Geldproblemen mogen nooit probleem zijn om niet te voetballen. Hulp nodig bij contributiebetalingsproblemen: Corien Verrips telefoon: 06-52071973 e-mail corienverrips@gmail.com

FC Almere O19-1 op alle fronten beter dan SO Soest O19-1

Zondag 24 maart 2019

Teleurgesteld verliet S.O. Soest O19 Almere na het verlies tegen het fysiek sterke en technisch goed spelende FC Almere. Onze jongens waren niet bij de les, twee weken de tijd om alle gezichten weer de juiste kant op te krijgen, want de echte wil/motivatie om met elkaar toe te werken naar een goed resultaat was er in de voorbereiding naar deze wedstrijd niet.  Na één minuut wedstijd liep Soest al achter de feiten aan, bij een hoekschop stond iedereen half wakker te kijken hoe een speler van Almere in mocht koppen, de bal kwam tegen een verdediger aan, rolde terug het veld in en ingeschoten door Almere. De 1e helft ging daarna gelijk op, kleine mogelijkheden voor Soest, Didier die het twee keer probeerde met een schot en Youp en Rogier, die hun inzet verwerkt zagen worden door de doelman van Almere tot een hoekschop. Sten kwam bij een counter van Almere goed weg, een doorgebroken speler, op de hielen gezeten door Wouter, werd net buiten het strafschopgebied onderuit gehaald, we waren blij met geel.

In de 2e helft werd Almere gevaarlijker, ze kregen een paar goede kansen, maar wilden het te ver uitspelen. Door slecht uitverdedigen kwam Almere op 2-0 en was de wedstrijd gespeeld. Dion kreeg nog twee mogelijkheden, maar de juiste aanname van de bal ontbrak vandaag. Aan het einde van de wedstrijd de mooiste aanval van Soest uit een combinatie tussen Ivo, Wouter en Lucas, die als eindstation in schoot , maar de bal net niet hard genoeg raakte. Vlak voor het einde door niet resoluut uitverdedigen kwam de eindstand op het scorebord 3-0. In deze poule is echter alles mogelijk, het lijkt er op dat iedereen van elkaar kan winnen, Maarssen op kop met 12 punten en daaronder zes ploegen met 9 punten. Dus strijd genoeg en aan onze jongens om te laten zien dat de voorbereiding en het spel tegen Almere het dieptepunt was en er over twee weken weer een team staat.

Volgende week speelt de O19 1 een oefenwedstrijd tegen Hoogland O19 1, aan de Bosstraat om 14.00 uur.

SO Soest - SDZ Zondag 7 april 14:00 uur
VFC - SO Soest Zondag 14 april 14:00 uur
Roda'23 - SO Soest Zondag 5 mei 14:00 uur