Succesvol Plan B bij VFC

SO Soest 3 - FC Weesp 2 6-1

Maandag 25 maart 2019

Het is een eeuwigheid geleden dat ik een verslag over de matadoren der So Soester derde elftal op de website heb laten slingeren. De lente komt er weer aan dus het is weer tijd voor een stukje kelderklasseproza. Soest 3 ging als winterkampioen de winterstop in en dat is een prestatie van formaat. Een ijzersterkte eerste seizoenshelft brengt ook vraagstukken met zich mee. Wel of niet voor een kampioenschap gaan bijvoorbeeld. De eerste wedstrijd na de winterstop verschafte meteen duidelijkheid; 2-5 verlies. Geen probleem, hoort erbij. Dat er vervolgens met speels gemak van Roda '46 werd gewonnen maakte duidelijk dat Soest 3 topfit is voor het restant van de competitie. Vele kilometers heeft de ploeg langs de blauwe palen gelopen en de pittige woensdagavond trainingen zorgen voor een uitermate fitte ploeg. Een ieder die ons kent weet dat dit geleuter uit het blauwe kousje is. Soest 3 moet het vooral hebben van teamgeist, gogme en doelpuntenmachines. Jasper en Eloy konden vorige week warm draaien bij het zesde. 6 doelpuntjes voor Jasper en 2 puntgave treffers van Eloy maakte dat zij lekker in vorm geraakten voor de wedstrijd tegen Weesp 2.

Met Weesp hadden we nog een appeltje te schillen. In de uitwedstrijd kwamen we 3-0 achter en terug tot 3-3. Gezien de omstandigheden (we speelden met 7 fitte spelers, 2 spelers met een houten been, en 3 spelers met een acute vorm van klapperende kuitlieshamstrings) was dit een prima prestatie. Dat de tegenstander niet zo goed kon voetballen maakte het een spectaculaire wedstrijd. Vandaag was Soest 3 topfit. Gemotiveerd, scherp en enthousiast. Gretig, gesoigneerd en gerevancheerd. Het was van meet af aan duidelijk dat er voor Weesp alleen een slap saucijzenbroodje bij Ton Mets te halen viel vandaag. Binnen no time stond het 1-0 door een doelpunt van Jasper. Het kan ook Gerdo geweest zijn maar dat maakt voor het verhaal niet uit want ook Gerdo heeft zijn doelpunt in de eerste helft te pakken. Jasper wist ook zijn tweede van de dag voor de rust te scoren en dat bracht zijn totaal op 8 doelpunten in een weekje tijd. Prima gemiddelde. Met het mooiste doelpunt van de dag is Nico meteen kanshebber voor het doelpunt van het jaar. Na een puike versnelling in de middencirkel zag hij het keepertje van Weesp te ver voor zijn doel staan. Met een prachtige wreeftrap stuurde hij de derbystar achteloos over de doelman waarna de bal heerlijk achter in het net verdween. Prachtige goal waarmee hij het man of the match bord verdiende. Wellicht later dit jaar nog een trofee.

In de rust kwam Eloy het veld in en die had zich 45 minuten lopen verbijten op het bankje. Direct na rust joeg hij de bal snoeihard de kruising in en maakte er op deze manier een mooie ochtend van. De wedstrijd kabbelde vrolijk voort en Dijs pakte ook zijn doelpuntje mee. Als je dan toch kritisch moet zijn, zoals Ronald Koeman ook wat vrolijk zwetst dat je scherp moet zijn als je ruim voor staat, we hadden het tegendoelpunt moeten voorkomen voor Piet. Eindconclusie; prima!

Volgende week SDO. Die hebben 8-2 verloren van Papendorp dus ik verwacht er wel weer een paar voor Gerdje en Kokkie(s).